Setmanari d'informació local - 138 anys

Per primera vegada, una dona balla amb els dimonis de Manacor per Sant Antoni

Els 'dimonis' de Manacor han sortit de Cas Baciner i han ballat davant la Sala aquest dimarts en el marc de les Festes de Sant Antoni del municipi, una ballada que ha comptat per primera vegada amb la participació d'una dona, Magdalena Pérez.

Pérez va participar l'any passat en la primera ballada de dimonis que es celebra en el primer dia de les Festes de Sant Antoni. Així i tot, aquest és el primer any que una dona participa en el ball de la 'colla de dimonis' els dies 16 i 17 de gener.

Així, després de diversos actes del programa de Sant Antoni en els dies previs, amb torrades populars i assajos, aquest dimarts s'han concentrat multitud de joves en els carrers de Manacor esperant la sortida dels dimonis, que ha començat a les 14.15 hores seguida del toc de campanes i el ball davant la Sala. A continuació, s'han realitzat les visites als foguerons que participen al concurs d'enguany.

La festa continua l'horabaixa amb la Colcada, que surt a les 19.00 hores des de la Sala del carro amb autoritats, membres del patronat, dimonis i banda de música. A les 19.30 hores es celebraran les completes en la Parròquia de la Mare de Déu dels Dolors i a les 20.00 hores s'encén el primer fogueró davant la rectoria.

Després de l'encesa del fogueró ja es poden encendre la resta. Els actes d'aquest dimarts acaben amb una ballada de ball de bot a la Plaça Ramon Llull.

Aquest dimecres, el dia de Sant Antoni, la celebració segueix amb l'entrega dels premis del concurs de foguerons, les Beneïdes, la visita dels dimonis a l'hipòdrom, el darrer ball dels dimonis a la plaça de Sa Bassa i la missa solemne d'honor a Sant Antoni.

Cal mencionar que l'Ajuntament ii el Patronat de Sant Antoni de Manacor han començat una iniciativa per aconseguir unes celebracions lliures d'agressions sexistes i sexuals. Baix el lema 'Foc a les agressions sexuals ii que visca Sant Antoni', el Consistori ha habilitat un punt lila amb voluntaris que atendran a qui ho necessiti, així com agents liles itinerants.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.