Setmanari d'informació local - 138 anys

El PP i Vox ofeguen l'Oficina Anticorrupció

L'Oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció a les Illes Balears ha avisat que només entre gener i febrer necessitarà gastar 71.575 euros, principalment en despeses de personal i corrents; una xifra que queda bastant enfora dels 50.000 euros previstos als Pressupostos autonòmics aprovats aquest desembre. A més, ja ha començat la tramitació de la llei per a l'eliminació d'aquest òrgan.

Per a l'organisme que dirigeix Tòfol Milà és «evident» que el pressupost aprovat és insuficient «quantitativa i qualitativament» per a fer front a les despeses dels dos primers mesos de l'any. Els 50.000 euros pressupostats, però, ni tan sols cobreixen les nòmines del primer mes de l'any.

Segons les previsions de l'Oficina, traslladades al setembre, el pressupost hauria d'ascendir a una mica més d'1,6 milions d'euros. Sobre això han lamentat no haver rebut cap comunicació ni aclariment.

Malgrat la intenció de tancament manifestada pel Govern, l'organisme ha recordat que mentre es tramita la proposició de llei que contempla la seva liquidació, l'Oficina continua oberta i obligada a afrontar les obligacions inherents al seu funcionament.

L'Oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció critica l'incompliment de les obligacions de pagament per falta de pressupost i demana al Parlament, de qui depèn, que adopti les mesures necessàries per a afrontar la situació generada.

Des de l'organisme consideren que s'ha incomplert, d'una banda, la llei de creació pel que fa a les assignacions pressupostàries «necessàries i adequades» (article 22 de la norma) i que, d'altra banda, la llei de pressupostos d'enguany impedeix al director de l'Oficina a aprovar incorporacions de crèdit amb càrrec a romanents.

L'organisme que dirigeix Tòfol Milà insisteix que mentre continuï oberta, s'hauran de fer front a despeses derivades de personal, pagaments a la Seguretat Social, lloguer de l'immoble, energia elèctrica, comunicacions telefòniques, llicències informàtiques i neteja i seguretat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.