Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS i el Col·legi Oficial de Psicologia proposen un programa d'atenció psicològica per a infants i joves finançat pel Consell

La portaveu adjunta de MÉS per Mallorca al Consell, Catalina Inés Perelló, ha anunciat avui la proposta de la formació perquè la institució insular ofereixi a través del Col·legi Oficial de Psicologia assistència psicològica als infants i joves de Mallorca. La intenció és que la institució insular posi en marxa una campanya de bons assistencials que possibiliti l'accés a l'atenció psicològica. La iniciativa compta amb l'aval del Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears i el seu president, Javier Torres, ha comparegut juntament amb Perelló per presentar la proposta que serà debatuda aquest dijous en el plenari ordinari corresponent al mes de gener.

Catalina Inés Perelló ha explicat que el Consell de Mallorca té transferides les competències en matèria de joventut i que, d'acord amb el marc normatiu vigent, entre les seves atribucions hi ha establerts programes i accions que facilitin l'autonomia personal de la joventut i promoguin hàbits de vida saludables i actituds responsables. Per això, i tenint en compte que la concatenació de les diferents crisis (pandèmia, climàtica, energètica i econòmica) ha evidenciat les conseqüències emocionals que pateixen milers de joves, «entenem que cal entendre la salut mental com un aspecte més del benestar de cada persona». Així, Perelló ha remarcat que «en un context en el qual els i les joves s'enfronten a un futur incert marcat per les dificultats per emancipar-se, accedir a un habitatge digne, els salaris baixos i la precarietat laboral, el benestar emocional d'aquest col·lectiu s'ha vist afectat davant d'uns canvis que es perceben com a permanents i que afecten especialment la seva salut mental».

El president del Col·legi de Psicologia, Javier Torres, ha recordat que «la salut mental i el benestar personal no és cap caprici» i ha agraït la proposta de MÉS. En aquest sentit, ha insistit a evidenciar la magnitud del problema, i ha remarcat que d'acord amb les dades fetes públiques pel Govern de les Illes Balears, els ingressos hospitalaris de nins i joves per problemes de salut mental van augmentar un 60% al conjunt de l'arxipèlag l'any 2021. A més, en 2022 i també segons dades del Govern, les Illes Balears tenen un percentatge d'augment de temptatives de suïcidi infantojuvenil d'entre el 27 i 30%. I encara més, els suïcidis continuen sent la primera causa de mort entre joves de 15 a 29 anys.

Davant tot això, a més dels bons per a facilitar l'assistència psicològica, MÉS proposa que el Consell de Mallorca, a través de la direcció Insular de Joventut, promogui campanyes publicitàries i accions de conscienciació per promoure la salut mental del jovent. La moció també insta el govern de les Illes Balears a dotar als Instituts de suficients professionals de psicologia clínica per a treballar la salut psicològica de l'alumnat. Finalment, MÉS també demana dotar als centres d'atenció primària de professionals de la psicologia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.