Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS exigeix al Govern de Prohens que no s'oposi i faciliti les autobaixes durant els tres primers dies de malaltia lleu

MÉS per Mallorca exigeix a la Conselleria de Salut del Govern que no s'oposi i faciliti l'autodeclaració responsable de les baixes mèdiques els tres primers dies per una malaltia lleu que no precisi atenció clínica, com proposa el Ministeri de Sanitat. El partit ecosobiranista considera que aquesta mesura faria més eficient el sistema de salut, baixant la pressió a Atenció Primària en reduir-hi els tràmits burocràtics, i recorda que aquesta és una petició històrica de les societats científiques i dels i les professionals de l'Atenció Primària que ja està implantada a països com el Regne Unit, Alemanya, Suècia o Portugal.

«No pot ser que diguem a la gent que per un quadre lleu no necessita anar al metge, però que s'hagi d'anar al metge per un justificant de baixa laboral», ha assegurat la diputada de MÉS per Mallorca, Marta Carrió. «Fer anar al metge per una baixa laboral és ser ineficient amb la nostra sanitat», ha denunciat Carrió. Per aquest motiu, el partit ecosobiranista exigeix a la Conselleria de Salut que no s'oposi i faciliti l'autodeclaració responsable de les baixes mèdiques els tres primers dies per una malaltia lleu que no precisi atenció clínica, com proposa el Ministeri de Sanitat.

En aquest sentit, MÉS per Mallorca considera que les autobaixes durant els tres primers dies de malaltia lleu faria més eficient el sistema de salut, baixant la pressió a Atenció Primària en reduir-hi els tràmits burocràtics. «Una persona que no necessita assistència no necessita que el sistema sanitari faci de validador administratiu del qual el o la treballadora pot justificar», ha defensat al respecte a Carrió. «Una de les millors decisions que es poden adoptar al sistema sanitari és aconseguir que cada professional faci allò per al que és necessari i on aporti valor. Per descomptat, tenint sempre present com a qüestió principal, la seguretat dels i de les treballadores», ha assegurat.

A més d'un criteri d'eficiència, el partit ecosobiranista recorda que es tracta d'una petició històrica de les societats científiques i dels i les professionals de l'Atenció Primària que ja està implantada a països com Regne Unit, Alemanya, Suècia o Portugal.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.