Setmanari d'informació local - 138 anys

Es presenta la programació de la IV Setmana Gastronòmica de la Serra de Tramuntana

53353

L'associació Tramuntana XXI organitza la quarta edició de la Setmana Gastronòmica de la Serra de Tramuntana, una oportunitat de posar en valor la cultura popular vinculada al patrimoni gastronòmic ramader. Del 20 al 26 de novembre la Serra s’omple d’activitats relacionades amb el patrimoni gastronòmic vinculat a la ramaderia de la Tramuntana: xerrades, visites guiades, tastets de producte local, tallers per públic general, per a infants, concurs gastronòmic, etc.

L'objectiu principal d'aquesta iniciativa, que se celebra per quart any consecutiu, és donar a conèixer la cultura popular vinculada a la producció i consum alimentari de productes derivats de l’activitat del sector primari, a través de la gastronomia i com aquesta ha contribuït a modelar el paisatge cultual de la Serra de Tramuntana.

Per a assistir a les activitats cal inscriure's previament, i totes són de franc, a excepció del sopar-degustació 'Camins de Muntanya', que s'oferirà al restaurant Can Boqueta de Sóller, amb un menú especialment creat per a l'ocasió pel xef Kiko Martorell. Es pot consultar tota la programació i inscripcions a: https://tramuntanaxxi.com/iv-setmana-gastronomica-de-la-serra-de-tramuntana
Concurs 'La cuina de la Serra: memòria dels nostres pobles'
En el marc de la IV Setmana Gastronòmica, continua oberta la convocatòria per a participar en el concurs de receptes 'La cuina de la Serra: memòria dels nostres pobles'.
Es poden presentar totes les persones empadronades als pobles de la Serra de Tramuntana (Andratx, Calvià, Estellencs, Puigpunyent, Banyalbufar, Esporles, Valldemossa, Deià, Bunyola, Sóller, Santa Maria del Camí, Alaró, Fornalutx, Lloseta, Mancor de la Vall, Escorca, Selva, Campanet i Pollença). En aquesta edició es vol valorar especialment la cultura gastronòmica tradicional de la gent major, per la qual cosa es prioritzaran les receptes de participants de la tercera edat (entenent com a tal a gent major de 65 anys).
Per a la seva elaboració hauran d’utilitzar en la seva majoria producte local, sent un d’ells, específicament de la Serra de Tramuntana. Es valorarà molt positivament que la majoria de productes locals de la recepta hagin estat produïts a la Serra de Tramuntana.

Les persones interessades tenen fins dia 15 de novembre per a fer arribar les seves receptes a participa@tramuntanaXXI.com. El premi serà una cistella de producte local. Es poden consultar les bases a https://tramuntanaxxi.com/wp-content/uploads/2015/12/BASES-DEL-CONCURS-DE-RECEPTES-DE-LA-SERRA-DE-TRAMUNTANA-2023.pdf.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.