Setmanari d'informació local - 138 anys

Cris Juanico publica 'Cançons de Xerxa', un recull fet a partir de poemes de Joan F. López Casasnovas

El cantant menorquí Cris Juanico presenta Cançons de Xerxa, un recull de cançons fetes a partir d'una selecció de poemes de Pere Xerxa, el pseudònim amb què acostumava a escriure i publicar el mestre i poeta Joan F. López Casasnovas (1952-2022).

El nou llibre-CD es publica el 24 de novembre, tant en format físic com a les plataformes digitals. I el pre-save estarà disponible a partir del 17 de novembre.

La presentació del llibre-CD serà el divendres 1r de desembre a la llibreria vaDllibres a les 20 h, i l’endemà, el dissabte 2 de desembre, es presentarà en concert a les 21 h al Teatre del Casino Nou de Ciutadella, amb la participació dels artistes que han col·laborat al disc.

El llibre-CD és una coedició de RGB Suports i Aumon, amb pròleg del poeta Bep Joan Casasnovas i disseny de Dolors Boatella.

El músic de Ciutadella de Menorca ha seleccionat onze poemes i els ha encofrat en deu cançons de tall folk i de gest popular. Amb una producció musical molt propera a l'arrel, el resultat és una proposta sonora amarada de tradició dins esquemes moderns. Una experiència que suposa una clara passa endavant del músic, que s'ha fet acompanyar de Lluís Gener al baix electroacústic i contrabaix, Moisès Pelegrí a les percussions, a banda d'ell mateix a les guitarres acústiques, formant un sòlid trio musical.

La proposta és una clara fusió tímbrica entre sonoritats primitives i músiques modernes, entre sons ancestrals i tribals i sons més actuals. Aquestes cançons han comptat amb les aportacions d'una llarga llista de col·laboradors illencs, com ara les veus de Frank Pons de Pèl de Gall, Rita Barber, Maria Riudavets, Dolors Boatella, Sergi Cleofé i les Llunes Brunes, i els instruments de Toni Pastor (llaüt), Blanca Coll (violí), Joan Mesquida (clarinet) i Borja Moll (flauta). El resultat són unes cançons vestides amb aires marcadament mediterranis, amb uns arranjaments propers a sons tradicionals i, per tant, a la gent i a la terra de Menorca i a la seva mar. El desenllaç és un brillant disc de folk modern arrelat pels quatre costats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.