Setmanari d'informació local - 138 anys

Rafel Nadal, el més ric de les Balears amb una fortuna de gairebé 300 milions d'euros

Ricardo Rubio - Europa Press

El tennista mallorquí Rafel Nadal té la fortuna més gran de les Balears, amb un capital de 297 milions d'euros, segons Forbes. Segons les mateixes dades, l'arxipèlag se situa com la quarta comunitat, juntament amb el País Valencià, a acollir grans fortunes, amb set.

Amancio Ortega i la seva filla Sandra, Rafael del Pino, Juan Carlos Escotet i Juan Roig Alfonso es mantenen un any més com les cinc grans fortunes de l'Estat, sumant un total de 102.700 milions d'euros de patrimoni, el 48% del total del rànquing de la llista 'Els 100 espanyols més rics' de Forbes.

En concret, la suma de les 100 fortunes espanyoles el 2023 augmenta als 196.130 milions d'euros, fet que suposa un increment del 37% més que l'any passat.

Així, Amancio Ortega, l'accionista majoritari d'Inditex, manté el lideratge en aquest rànquing, després d'augmentar un 53% la riquesa en comparació del 2022, i suma un patrimoni de 81.800 milions d'euros, equivalent a més del doble que el sumatori de la resta de fortunes que componen el 'top 10'.

Darrere seu se situa la seva filla Sandra Ortega -única dona entre els cinc primers llocs de la llista-, la fortuna de la qual creix fins als 7.100 milions d'euros, xifra que contrasta amb la de l'actual
presidenta d'Inditex, Marta Ortega, amb 80 milions d'euros, que es queda fora del 'top 100'.

Per part seva, el president de Ferrovial, Rafael del Pino tanca el 'top 3' amb una fortuna valorada en 5.900 milions d'euros, mentre que Juan Carlos Escotet, president d'Abanca, augmenta fins a la quarta posició amb 4.000 milions d'euros, mentre que el president de Mercadona, Juan Roig, se situa cinquè amb 3.900 milions d'euros.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.