Setmanari d'informació local - 138 anys

El pop d'autor d'Eloi Duran, l'indie-folk de Núria Duran i l'electropop de SOSUN.dance, finalistes del XXIII Sona9

53073

L’indie-pop que cura el cor del tarragoní Eloi Duran, el singular indie-folk de la barcelonina Núria Duran i l’electropop i k-pop del quartet barceloní SOSUN.dance han estat elegits finalistes del Sona9 2023. La 23a edició del concurs ha permès descobrir maneres actuals i noves formes d’entendre la música que han revolucionat un certamen que any rere any se supera gràcies a les fornades de músics emergents d’arreu dels Països Catalans. El guanyador de la 23a edició prendrà el relleu del duet vallenc Figa Flawas, que va guanyar el primer premi del concurs la tardor passada.

La final del Sona9 2023 serà el dimecres 15 de novembre a la sala Luz de Gas de Barcelona, a partir de les 19.30 hores, i tindrà un final de festa inèdit amb Figa Flawas, que oferirà una sessió de punxadiscos. La periodista, reportera i cantant del programa Tot es mou de TV3, Georgina Arnau, serà l'encarregada de presentar la gala, que es transmetrà en directe per iCat –amb la conducció de Lluís Gendrau i Franc Lluís– i el portal web www.sona9.cat. Un cop acabades les actuacions i la sessió de DJ, tindrà lloc l’entrega del Premi Sona9, el Premi Joventut, el Premi Èxit i el Premi Cases de la Música. A més, també es lliurarà el Premi Verkami per Votació Popular al grup gironí Oxigen.

El Canal 33 emetrà un resum de la final combinada amb reportatges que plasmaran el dia a dia musical dels sis artistes que han arribat a la recta final del concurs. El programa estarà dirigit per Albert Lloreta i Jordi Novell, i hi participaran els finalistes, Eloi Duran, Núria Duran i SOSUN.dance, i els semifinalistes, Foss, Neptú i Roserona.

En la 23a edició hi han participat 127 grups i cantants de Barcelona i comarques (56%), de Girona (13%), de Tarragona (9%), del País Valencià (8%), de Lleida (5%), d’Andorra (5%) i de les Illes Balears (4%), que demostren que el concurs és la plataforma de música emergent més activa dels Països Catalans. El Sona9 està organitzat per la revista Enderrock, Catalunya Ràdio – iCat , TV3 i la Generalitat de Catalunya, amb el patrocini d'Estrella Damm, i el suport de la Fundació SGAE i les Cases de la Música, a més de la Generalitat Valenciana, el Govern Balear i el Govern d’Andorra.

Els guanyadors del Sona9 de les darreres edicions han estat Figa Flawas (2022) Dan Peralbo i El Comboi (2021), Reïna (2020), Maria Jaume (2019), Sandra Bautista (2018), Senyor Oca (2017), Lakaste (2016), Est Oest (2015), Trau (2014), Copa Lotus (2013), Empty Cage (2012) i Nyandú (2011).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.