Setmanari d'informació local - 138 anys

Denuncien la supressió dels premis Dona Artesana i Artesania Sostenible del Consell de Mallorca

El portaveu de MÉS per Mallorca, Jaume Alzamora, ha lamentat la «deriva negacionista» del nou govern insular a qui ha criticat l'eliminació els premis Dona Artesana i Artesania Sostenible. Segons Alzamora, l'eliminació d'aquests premis és «una nova evidència de com el PP ha assumit per complet els postulats dels seus socis d'extrema dreta». De fet, el portaveu ecosobiranista ha deplorat l'actitud del PP admetent i acceptant els raonaments de VOX en contra de les dones i la defensa del medi ambient. «Aquesta qüestió va més enllà d'uns premis; és tota una declaració d'intencions de quines polítiques pretenen dur endavant els dos partits que donen suport al president Galmés. És una prova més del seu negacionisme i manca de compromís amb assumptes que són vitals en una societat com la nostra», ha assegurat el portaveu insular de MÉS.

Alzamora ha recordat que el premi Dona Artesana va ser impulsat durant el mandat passat i que l'objectiu d'aquest premi era «incentivar i posar en valor el paper creixent i la importància que té la feina de la dona en el conjunt de l'activitat artesana». «La nostra intenció era destacar la importància de les dones en el món laboral i social de l'illa de Mallorca i reconèixer el talent i la creativitat de les dones dedicades a l'activitat artesanal. Ara, en canvi, el pacte PP-VOX vol amagar aquesta realitat», ha assenyalat.

En relació amb el Premi Artesania Sostenible, també impulsat pel mateix Alzamora quan era titular del departament de Promoció Econòmica, era «reconèixer aquells artesans i artesanes que tenen en compte la delicada situació mediambiental i contribueixen a mantenir un entorn més sostenible». En aquest cas, segons el portaveu ecosobiranista, «plou sobre banyat». De fet, ha remarcat que en tres mesos el Consell no ha pres cap mesura en matèria mediambiental: «En aquest tram inicial del mandat s'han suprimit accions formatives dirigides a mitigar el canvi climàtic i s'han anunciat noves carreteres que incrementaran la contaminació. Són un perill pel medi ambient, el territori i les persones».

Amb tot, Alzamora ha insistit a acusar el president del Consell de cedir novament davant els seus socis: «El senyor Galmés té l'oportunitat de rectificar i demostrar el seu compromís amb les dones i el medi ambient; no fer-ho confirmarà dues coses: és esclau de l'extrema dreta o bé pensa com ells».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.