Setmanari d'informació local - 138 anys

Col·lectius menorquins traslladen al president del Consell la «intranquil·litat» que genera l'anunci de modificació de la Llei del Camí de Cavalls

Diferents col·lectius sense ànim de lucre que treballen en estreta relació amb el Camí de Cavalls han adreçat un escrit al president del Consell Insular de Menorca, Adolfo Vilafranca, per a fer-li saber la «intranquil·litat» que ha generat l'anunci de modificació de la Llei del Camí de Cavalls.

Com es recordarà, a finals d'agost hi va haver una roda de premsa conjunta del Consell Insular i el Govern, on s'anunciava la modificació de la Llei del Camí de Cavalls per a poder «oferir serveis».

Les entitats, associacions i col·lectius que donen suport a l'escrit que ara s'ha enviat, acostumen a ser usuaris habituals del Camí de Cavalls i coneixen les necessitats que aquesta senda presenta en alguns indrets concrets, com la problemàtica de l'erosió important d'alguns trams de pendents o la dificultat de pas per als cavalls.

La Coordinadora del Camí de Cavalls, la Unió Excursionista de Menorca, els Amics del Camí d'en Kane, el GOB, la Penya Ciclista Ciutadella, la Coordinadora de Camins de Menorca, l'Associació de Vesins des Castell, el Centre d'Estudis Locals d'Alaior, l'Associació de Vesins de Ferreries, l'Associació de Vesines des Mercadal i la Federació d'associacions de vesins de Menorca firmen l'escrit adreçat a Adolfo Vilafranca.

Aquests col·lectius entenen que, amb l'ús d'allotjaments turístics a les urbanitzacions costaneres, les possibilitats d'agroturismes i la nova figura de les agroestades creada pel Pla Territorial, «la potencial demanda de pernoctacions i serveis per part de gent que vulgui transitar en dies consecutius queda coberta».

És per aquests motius que han volgut traslladar «la inquietud davant l'anunci fet per les dues administracions esmentades i demanar poder conèixer concretament les actuacions que es voldrien dur-hi a terme i que requereixen de la modificació de la Llei».

Entenen que el Camí de Cavalls és «un itinerari que mostra molta acceptació, que serveix perquè tan residents com visitants coneguin el perímetre de l'illa i que ha de mantenir el seu atractiu com a sender integrat en la natura, sense intervencions que puguin desvirtuar el caràcter que el configura com un traçat de segles, recuperat per la mobilització popular».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.