Setmanari d'informació local - 138 anys

Unides Podem exigeix a l'Ajuntament de Palma suspendre les relacions amb Israel

El grup municipal d'Unides Podem a l'Ajuntament de Palma ha registrat una moció d'urgència per al ple del dijous que insta l'equip de govern a posicionar-se de manera contundent contra el «genocidi planificat perpetrat per Israel a Gaza». Així ho ha anunciat la regidora Lucía Muñoz: «La societat civil de Palma i de l'Estat espanyol ha enviat un missatge molt clar als seus representants públics, no volen ser còmplices d'un genocidi, per això presentam aquesta iniciativa».

La moció compta amb nou punts que la regidora ha qualificat de «sentit comú i d'humanitat, alineats amb el dret internacional i el respecte als drets humans». Entre els punts més destacats es troben la suspensió de relacions amb Israel fins i que «es posi fin al genocidi planificat a Gaza» així com demanar un alto el foc, l'obertura de corredors humanitaris i la defensa del dret d'autodeterminació del poble palestí. «Quan Rússia va envair Ucraïna, la comunitat internacional es va a posar fermament en contra de la invasió i va prendre mesures contundents com a sancions econòmiques o ruptura de relacions diplomàtiques. El cas de la població palestina és el mateix i hem de respondre amb la mateixa fermesa», remarca Muñoz.

A més, la moció recull una petició per declarar Palma Zona Lliure d'Apartheid Israelià, una iniciativa que va a impulsar la RESCOP (Xarxa Solidari contra l'Ocupació Palestí) i el moviment de Boicot, Desinversions i Sancions a Israel (BDS) en 2014 i que la regidora ha qualificat de «només una declaració del fet que es complí amb les obligacions de qualsevol autoritat». «Les autoritats locals tenen l'obligació legal de no reconèixer, comerciar o cooperar amb qualsevol entitat que participi de vulneracions del dret internacional», ha declarat la regidora. «Tenim el deure de fer ús de totes les eines a la nostra disposició per aturar el genocidi que estem veient televisat a Gaza», ha conclòs Muñoz.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.