Setmanari d'informació local - 138 anys

L’OCB convoca la 36a edició dels Premis 31 de Desembre

52519

L’Obra Cultural Balear (OCB) convoca la 36a edició dels Premis 31 de Desembre, uns guardons d’acció cívica nascuts amb la voluntat de reconèixer i estimular les iniciatives individuals o col·lectives amb sentit de país que afavoreixin l’ús normal del català en tots els àmbits de la vida social i que promoguin la consciència nacional pròpia de les Illes Balears.

1. Poden optar a aquests premis totes les persones, grups de persones, entitats o organismes privats que siguin presentats com a candidats per la Junta Directiva de l’Obra Cultural Balear, per qualsevol de les seves delegacions —o per un nombre no inferior a tres dels seus socis— i pels membres del jurat. Així mateix, qualsevol persona pot presentar una proposta de candidatura a la Junta Directiva de l’Obra Cultural Balear, que decidirà si l’eleva al jurat del premi.

2. Cada candidatura s’ha d’acompanyar amb un informe que justifiqui i raoni la proposta. Aquest informe s’ha de presentar a la secretaria de l’Obra Cultural Balear al carrer de Sant Alonso, 24, 07001 Palma, o a l’adreça electrònica secretaria@ocb.cat.

3. A l’informe, s’hi ha d’indicar el nom del premi al qual opta la candidatura; el nom i els cognoms dels candidats o la denominació de l’entitat proposada, l’adreça completa i el telèfon de contacte de la candidatura, i també aquestes mateixes dades de qui fa la proposta. En el cas del premi Miquel dels Sants Oliver, la candidatura també ha d’incloure el títol de l’obra.

4. El termini per presentar candidatures és del 17 d’octubre al 17 de novembre de 2023.

5. El veredicte del jurat es farà públic durant el mes de desembre i els guardons es lliuraran durant la Nit de la Cultura.

Els premis són els següents:

Francesc de Borja Moll
Destinat a premiar una entitat que hagi destacat a les Illes Balears per la seva dedicació a la normalització de la llengua, la cultura o la identitat nacional.

Josep M. Llompart
Destinat a premiar una persona que s’hagi distingit a les Illes Balears per la seva dedicació a la normalització de la llengua, la cultura o la identitat nacional.

Emili Darder
Destinat a premiar una iniciativa o experiència en el camp de l’educació, l’ensenyament o el lleure i, d’una manera especial les que tendeixen a la normalització del català com a llengua vehicular de l’aprenentatge, la renovació pedagògica o l’educació ambiental.

Climent Garau
Destinat a premiar una iniciativa cívica (de dinamització cultural, de recuperació lingüística, de revaloració de la cultura popular, etc.) centrada en l’àmbit general de Mallorca. També es podrà prendre en consideració un treball que contribueixi a la recerca o a un millor coneixement de l’àmbit en qüestió.

Bartomeu Oliver
Destinat a premiar una iniciativa cultural vinculada a un àmbit territorial concret (poble, barriada…).

Miquel dels Sants Oliver
Destinat a premiar un treball editat durant l’any de la convocatòria que prengui el passat o el present de les Illes Balears com a camp d’investigació o objecte d’estudi.

Bartomeu Rosselló-Pòrcel
Destinat a premiar una persona o un col·lectiu jove que hagi excel·lit en el camp de l’animació cultural, de la investigació (artística, humanística o científica) o de la creació.

Aina Moll i Marquès
Destinat a una persona o entitat que s’hagi distingit per dur a terme, des del voluntariat, activitats de promoció, difusió o prestigi de la llengua catalana a qualsevol indret del seu domini lingüístic.

Gabriel Alomar
La Junta Directiva de l’OCB és, des del 1993, el jurat d’aquest premi, destinat a reconèixer i promoure els estudis, les actuacions i les aportacions en qualsevol àmbit que, atenent el conjunt dels Països Catalans, hagi permès expressar amb tota normalitat la catalanitat de les Balears, i hagi contribuït a conèixer, difondre i respectar aquesta realitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.