Setmanari d'informació local - 138 anys

El CaixaForum de Palma acull un nou cicle de divulgació de la música clàssica del 10 d'octubre al 28 de novembre

La Fundació La Caixa ha posat en marxa en el CaixaForum de Palma un nou cicle de divulgació musical, format per diverses conferències per a analitzar quatre obres destacades de la música clàssica, del 10 d'octubre al 28 de novembre, totes elles a les 19.00 hores.

L'entitat ha explicat aquest divendres que el cicle 'Redescobrir les obres mestres' anirà a càrrec de Rafael Esteve, professor d'Història de la Música, i començarà amb la conferència 'Antonio Vivaldi: Les quatre estacions'.

En ella s'aprofundirà en la història d'aquest compositor i músic que «va estimar la vida amb intensitat» i va crear aquests quatre concerts per a violí amb la idea de perpetuar «la fecunda emoció que la transformació de la naturalesa li despertava».

La segona sessió tindrà lloc el 24 d'octubre i estarà dedicada a 'Wolfgang Amadeus Mozart: Concert per a piano núm. 21', una de les peces més conegudes de Mozart; que la va escriure en el moment més àlgid de la seva fama. La xerrada ajudarà el públic a descobrir aquesta composició musical per a piano, «d'una bellesa pura aconseguida amb els elements més senzills».

Li seguirà el 7 de novembre la conferència 'Ludwig van Beethoven: Simfonia núm. 6', denominada 'Pastoral', un dels cants «més preciosos que s'hagin dedicat mai a la naturalesa, que culmina en un himne de gratitud i supera qualsevol discussió sobre la finalitat descriptiva de la música».

El cicle de conferències es tancarà el 28 de novembre amb 'Ígor Stravinski: Pulcinella', conferència en la qual s'aprofundirà en la vida del compositor que va crear la música per a aquest ballet. La creació de 'Pulcinella' per a la companyia de Diàguilev es considera un homenatge retrospectiu a la 'Comèdia de l'art' i al compositor barroc Giovanni Battista Pergolesi.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.