Setmanari d'informació local - 138 anys

Denuncien l'incompliment de l'acord entre l'Autoritat Portuària i les companyies navilieres a Palma

51799

El passat divendres, 22 de setembre, varen coincidir a port, segons dades de l'Autoritat Portuària, els creuers Celebrity Apex, MSC Seaview i Arvia, entre les 9 del matí i les 19 de l'horabaixa.

Les capacitats màximes d'aquests quant al nombre de passatgers i, segons dades oficials, són de més de 5.000 passatgers en el cas del MSC Seaview i de l'Arvia, el que suposa un incompliment de l'acord establert l'any passat entre l'Autoritat Portuària i les companyies navilieres.

L'acord estableix un límit de tres creuers a port al dia, podent tenir només un d'ells una capacitat superior als 5.000 passatgers. També va en contra de la declaració per part del Govern el passat mes de març de la suspensió dels dies d'excepció, que sí que es varen donar el 2022.

Des de la Plataforma contra els Megacreuers han volgut reivindicar la necessitat de compliment d'aquest acord, i de disposar d'una regulació estricta que limiti la presència de creuers al port de Palma i els impactes que aquests produeixen a nivell ambiental, social i econòmic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.