Setmanari d'informació local - 138 anys

Tramuntana XXI organitza la presentació a Mallorca de la 'Declaració sobre la gestió dels grans incendis forestals a Espanya'

51363
Aquest dijous a les 11 h tendrà lloc al Jardí Botànic de Sóller la presentació de la 'Declaració sobre la gestió dels grans incendis forestals a Espanya'. El document és fruit del treball de coordinació de la Fundació Pau Costa, una entitat global sense ànim de lucre, amb seu a Catalunya, que posa el focus en la prevenció i la gestió d’incendis forestals des de la perspectiva de l’ecologia del foc.
A la presentació participaran Joe Holles, president de Tramuntana XXI, qui donarà la benvinguda, i Luis Berbiela, patró de la Fundació Pau Costa i membre de la junta directiva de Tramuntana XXI, qui exposarà la Declaració. Acte seguit, hi haurà petites ponències a càrrec de Francisco Grimalt, tècnic de Bombers de Mallorca i Empar Benlloch, tècnica d'Emergències; Antònia Llabrés, educadora ambiental de l'IBANAT i Joan Santana, cap de servei de Gestió Forestal del GOIB. També intervindrà Joan Mayol, president de la DO Oli de Mallorca, que parlarà de la gestió agroforestal activa com a eina eficaç per fer front als incendis.
La Fundació Pau Costa i la Declaració

Des del 2011, treballen per facilitar la trobada entre investigadors, serveis d’emergència, administració pública, empresa privada i societat civil, amb la vocació de divulgar coneixement de la cultura del foc i fer tangibles projectes conjunts arreu del món.

Al llarg de sis mesos, més de seixanta experts de la comunitat d’incendis forestals, coordinats per la Fundació Pau Costa, van estar treballant per a identificar les necessitats i compromisos més urgents que s’han de prendre per fer front als grans incendis forestals. A fi d’elaborar unes conclusions, el març del 2023 es van reunir a Madrid en dues intenses jornades, al «Fòrum de debat i propostes dʻacció per a la gestió dels grans incendis forestals a Espanya».

El passat 15 de juny, es varen compartir les conclusions d’aquest ardu treball simultàniament a Barcelona, (Can Massana, Montserrat) i al Museu de Ciències Naturals de Madrid, presentant la «Declaració sobre la gestió dels grans incendis forestals a Espanya».

Ara, amb la voluntat d’apropar i compartir la Declaració a diferents Comunitats Autònomes, la Fundació Pau Costa i Tramuntana XXI organitzen l’acte de presentació Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.