Setmanari d'informació local - 138 anys

David Cabot, D’Marius, Eloi Duran, Núria Duran, Foss, Iglú, Neptú, Oxigen, Rokyo, Roserona, Sa Pena i Sosun.dance, semifinalistes del Sona9

50933

El Sona9 arriba a la fase semifinal amb les dotze propostes classificades amb el vot del jurat –David Cabot, D’Marius, Eloi Duran, Núria Duran, Foss, Iglú, Neptú, Rokyo, Roserona, Sa Pena, Sosun.dance– i també del públic –Oxigen–. Els artistes actuaran als festivals Acústica de Figueres i Mercat de Música Viva de Vic i a les festes de Santa Tecla a Tarragona i de La Mercè a Barcelona.

Després dels deu concerts preliminars celebrats a Barcelona, Manresa, Girona, Lleida, Tarragona, València, Palma i Andorra, el jurat ha triat els dotze grups i solistes que passaran a la fase semifinal del concurs, que se celebrarà al llarg del mes de setembre. Els artistes escollits han estat David Cabot (pop d’autor de Palma), Núria Duran (indie-folk de Barcelona) i Neptú (synthpop de Lleida), que actuaran a l’Acústica de Figueres; Iglú (pop de Barcelona), Oxigen (pop-rock de Girona) i Rokyo (pop-funk d’Escaldes-Engordany), que es presentaran al Mercat de Música Viva de Vic; Eloi Duran (indie-pop de Tarragona), Foss (indie-folk de la Floresta) i Roserona (pop d’autor de Cardedeu), que tocaran a les Festes de Santa Tecla a Tarragona; i finalment D’Marius (hip-hop de Girona), Sa Pena (música urbana de Gandia) i Sosun.dance (electropop de Barcelona), que faran el seu concert a les Festes de la Mercè a Barcelona.

Els semifinalistes –onze escollits pel jurat del concurs i el grup guanyador del Premi Verkami per Votació Popular– hauran de presentar el seu repertori en directe en un concert de 25 minuts i complementar-lo amb dues noves proves: versionar i/o adaptar al català una cançó enregistrada per un altre artista, i musicar el poema d’un autor novell proposat per l’organització del certamen.

Dels dotze cantants i grups semifinalistes, el jurat del Sona9 seleccionarà els sis que passaran a la fase final que se celebrarà el mes d’octubre. Tots ells participaran en un concert de petit format al programa Sona9 d’iCat, on també hauran d’interpretar la versió o el poema que hagin triat a la fase anterior, i també faran una estada a Cases de la Música per preparar el directe amb un director i productor d’escena. L’aptitud i l’actitud dels participants serà definitiva per elegir els tres finalistes que actuaran el 16 de novembre a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona.

Concerts semifinals
Divendres 1r de setembre
FESTIVAL ACÚSTICA
18 h · Plaça de Catalunya (Figueres)
Dissabte 16 de setembre
MERCAT DE MÚSICA VIVA DE VIC
18 h · Plaça dels Màrtis (Vic)
Dissabte 23 de setembre
FESTES DE SANTA TECLA
21 h · Parc del Francolí (Tarragona)
Diumenge 24 de setembre
FESTES DE LA MERCÈ
20 h · Moll de la Fusta (Barcelona)
Els concerts són gratuïts i de lliure accés.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.