Setmanari d'informació local - 138 anys

L'OCB valora «positivament» que es blindin «els mínims indispensables» de català però recorda que «hem d'anar més enllà»

L’Obra Cultural Balear ha fet públic un comunicat en el qual indica que «celebra que la Conselleria d'Educació hagi rectificat la primera versió -decebedora pel que fa al model lingüístic- de l’avantprojecte de llei d'Educació del novembre de 2019».

L'OCB considera «una passa important que la nova llei doti de rang legal el model lingüístic vigent a les Balears regulat en el Decret de Mínims (1997)» i «confia que les autoritats educatives sabran blindar el redactat que es proposa, per superar la més que probable intervenció del Tribunal Constitucional espanyol».

L'OCB recorda que allò que s'estableix «són els mínims indispensables i que es poden i s'haurien d'incrementar, consolidant els projectes lingüístics de centre, que aquests garenteixin compensar la manca d'espais on l'alumnat pugui expresar-se en català i amb total naturalitat. I garantint a través de l'inspecció educativa, que els projectes lingüístics de centre es compleixin de manera efectiva».

L'OCB recorda, també, que només l'aplicació d'aquest model garanteix que, en finalitzar l’escolarització, l'alumnat hagi assolit unes competències comunicatives suficients en llengua catalana.

Finalment, l'OCB reitera la seva aposta per «un model educatiu de conjunció, sense segregació de l’alumnat per raó d’idioma, model que constitueix la millor eina de cohesió social».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.