Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Oficina Anticorrupció proposa sancionar 12 alts càrrecs del Govern per no presentar declaracions patrimonials

L'Oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció de les Balears ha proposat sancionar 12 alts càrrecs del Govern per haver incomplert l'obligació de presentar a l'organisme les seves declaracions patrimonials.

Segons ha indicat el director de l'Oficina, Jaume Far, en declaracions a Europa Press, s'ha iniciat un expedient sancionador per a cada un d'aquests càrrecs i s'obre un termini perquè els afectats puguin formular al·legacions. La sanció que es proposa és la mínima, de 1.000 euros.

L'obligació de presentar aquestes declaracions es recull en la Llei de 2016 que va crear l'Oficina Anticorrupció. En particular, la informació que han de transmetre a l'oficina els càrrecs públics afectats ha d'abastar «la totalitat dels seus béns, drets, obligacions i activitats», segons el text legal.

L'Oficina va formular un requeriment perquè els càrrecs que encara no havien traslladat les seves declaracions ho fessin, i va sol·licitar al Govern que distribuís un recordatori comunicant l'obligació de fer-ho.

Al llarg de l'any, diversos càrrecs que encara no ho havien fet varen aportar les seves declaracions a l'Oficina. Ara, l'organisme ha iniciat l'expedient de sanció per a aquells qui, tot i els múltiples recordatoris, no han presentat aquesta informació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.