Setmanari d'informació local - 138 anys

Metges del Món atén un 40% més de persones sense llar a les Balears a causa de la pandèmia

Metges del Món atén un 40% més de persones sense llar a les Balears a causa de la pandèmia. | E.P./Arxiu

Metges del Món ha atès aquest 2020 al voltant d'un 40% més de persones sense llar a les Balears que abans de la crisi de la Covid-19, molts d'ells treballadors que s'han quedat sense ocupació.

Així ho estima la coordinadora autonòmica de Metges del Món, Belén Matesanz, al fil d'una resolució aprovada aquesta setmana pel Parlament Europeu per a combatre la realitat 'sense sostre' a la Unió.

La resolució aprovada per l'Eurocambra reclama als Estats membre de la Unió treballar per a erradicar la indigència per a l'any 2030. «És necessari focalitzar els recursos i la inserció sociolaboral, però sí que es pot aconseguir», ha considerat Matesanz.

En un sentit similar s'ha expressat el cap de servei d'Inserció Social i Immigració de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials, Sebastià Cerdà. El tècnic de l'IMAS considera que eliminar el problema de la indigència és «un objectiu molt complicat», però que en qualsevol cas és necessari que les administracions es posin objectius per tal d'avançar.

Tant des de l'IMAS com des de Metges del Món confirmen que han constatat un augment dels sense sostre a Mallorca durant els mesos de la pandèmia. Segons dades de la Unitat Mòbil d'Emergència Social (IMAS-Creu Roja), a 30 de setembre es comptabilitzaven 569 persones sense llar permanent a Palma.

L'últim cens de persones sense llar per part de l'IMAS es va dur a terme el març de 2019, i el pròxim estava previst per a 2021. No obstant això, les difícils circumstàncies actuals han duit a avançar aquest treball, que es farà abans d'acabar l'any.

Els recursos de la xarxa d'inclusió de l'IMAS atenen unes 450 persones sense llar en els centres residencials de Ca l'Ardiaca, Sa Placeta, Casa de Família i la Fundació Trobada, així com en els centres habilitats a Ruberts, Son Ribes i es Molinar. A més, 125 persones sense llar formen part dels programes 'Housing First' i 'Housing Led', que fomenten la inserció a través de l'accés a un habitatge.

Cerdà ha recalcat que les xifres de persones sense llar a les Balears són «elevades» i que, fins i tot, mancant el recompte formal del nou cens, sí que poden assegurar que han augmentat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.