Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pi reclama a Sánchez que dimecres a Palma es comprometi a tancar un nou REB

El Pi – Proposta per les Illes Balears ha reclamat aquest dilluns a Sánchez que, dimecres a Palma durant la XIX Cimera Hispanoitaliana, es comprometi a anunciar un nou REB i que arribaran més inversions a les Balears dels Pressupostos Generals de l’Estat i dels fons europeus. La portaveu de la formació, Lina Pons, ha deixat clar que «volem ser per a la cimera quelcom més que un decorat i demanam al president del Govern espanyol que aprofiti la visita per a tancar un compromís ferm amb les necessitats de la ciutadania balear».

Segons Pons, «l’any 1987 quan es reuniren a Mallorca l’aleshores president del Govern espanyol, Felipe González, i el primer ministre italià, Bettino Craxi, érem un decorat de luxe, però ara comencem a ser un decorat que ja està una mica desgastat i aturat sobretot». La portaveu de la formació al Parlament ha dit que «volem que el president del govern es comprometi a millorar les inversions a les Balears, que entengui el fet insular i que ens expliqui com es repartiran els fons europeus».

D’altra banda, Pons també ha explicat que «nosaltres depenem del monocultiu del turisme i de la connectivitat aèria. Una connectivitat que amb la pandèmia s’ha vist afectada perquè les companyies han reduït vols» En aquest sentit, la portaveu ha demanat: «Què passarà després de la pandèmia? Continuarem amb la mateixa situació?». A més ha exigit «garanties per millorar la connectivitat amb les Illes». Pons ha tornat a insistir en «la proposta que vam fer de tenir una companyia aèria pròpia a mitjà termini».

Finalment, la portaveu de la formació ha continuat insistint en el fet que les proves PCR «es facin també a viatgers de les diferents Comunitats Autònomes i a viatgers de les Balears que per estudiar o fer feina surten de les Illes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.