Setmanari d'informació local - 138 anys

Medi Ambient rep prop de 1.400 autoritzacions per escalar i fer barranquisme a la Tramuntana

Un total de 1.388 persones han accedit a la nova plataforma digital per a obtenir autoritzacions de barranquisme i escalada a la Serra de Tramuntana, segons ha informat aquest dijous la Conselleria de Medi Ambient i Territori en una nota de premsa.

Aquesta plataforma digital va ser posada en marxa a la fi de maig per a autoritzar de manera telemàtica les activitats de barranquisme i escalada en aquest paratge natural.

El director general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, s'ha mostrat satisfet pel bon acolliment que ha tengut la iniciativa empresa per a agilitar la tramitació d'aquests permisos, alhora que es garanteix que l'usuari és informat de tots els condicionants mediambientals i de les regulacions vinculades a l'activitat que vol practicar.

El permís -individual, gratuït i amb una validesa d'un any- es pot obtenir mitjançant la pàgina web L'autorització no estarà vigent fins que no es rebi el correu electrònic amb la confirmació.

La Conselleria ha remarcat que el PORN del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana preveu la pràctica d'activitats com l'escalada, el barranquisme o l'espeleologia, sempre que es disposi de l'autorització corresponent i es respectin una sèrie de requisits, com tenir el permís del propietari de la finca -el 97% del paratge és privat- o els condicionants mediambientals, com les zones d'exclusió o els períodes de nidificació d'uns certs ocells.

Aquestes restriccions s'especifiquen en l'autorització expedida a través d'un mapa on s'indiquen les zones d'exclusió i les que tenen restriccions de pas pel fet d'afectar èpoques de nidificació o espècies vulnerables. Ni les espècies, ni les zones de nidificació queden sempre en el mateix lloc, d'igual manera que l'estat de conservació d'aquests espais no és sempre el mateix, per la qual cosa l'equip tècnic de la Direcció General actualitza les dades de conservació i els possibles canvis en les zones restringides.

Les persones que tinguin el permís hauran de portar una còpia -digital o en paper- quan hagin de fer aquestes activitats. També es recomana comprovar que no hi ha hagut canvis en les restriccions.

Aquestes autoritzacions fan referència a les condicions mediambientals de l'espai natural protegit, per la qual cosa no contenen els permisos necessaris per si es vol accedir a propietats privades ni els que tinguin a veure amb altres administracions.

La Direcció General d'Espais Naturals i Biodiversitat ja està treballant per a ampliar la possibilitat d'obtenir aquest permís de manera telemàtica a la resta d'activitats autoritzables dins del Paratge Natural.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.