Setmanari d'informació local - 138 anys

La politització de la Justícia espanyola deriva en una crisi d'Estat que arrossega la monarquia

President of the Spanish Supreme Court and of the Spanish General Council of the Judiciary, Carlos Lesmes (R), and Spanish Minister of Justice, Juan Carlos Campo (L), attend the new judges oath of office ceremony held in Barcelona, Spain, 25 September 2020. This year's judges oath of office is the first one in which King Felipe VI of Spain will be not attending. EFE/ Andreu Dalmau | Andreu Dalmau

L'absència del rei espanyol Felip VI a l'entrega de despatxos judicials a Barcelona ha derivat en una crisi d'Estat. La politització de la Justícia s'ha girat com un bumerang contra els que fins ara l'han utilitzat pels seus interessos i l'acte de lliurament de despatxos judicials ha estat un aquelarre de nacionalisme espanyolista, amb crit de 'viva el rey!' i de protesta contra el govern de Pedro Sánchez.

De moment el govern espanyol s'ha enfrontat al poder judicial per un costat i al cap de l'Estat per l'altre.

La filtració d'una telefonada del monarca al president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, en què li deia que hauria volgut ser a l'acte, ha aixecat les crítiques dels sectors del partit Podemos que comparteix govern amb el PSOE.

El més contundent ha estat el ministre de Consum i líder d'Esquerra Unida, Alberto Garzón, que ha escrit a les xarxes que és «insostenible» la «posició d'una monarquia hereditària que maniobra contra el govern elegit democràticament» mentre «l'aplaudeix l'extrema dreta».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.