Setmanari d'informació local - 138 anys

La companyia La Clota estrena 'Reines de Shakespeare' que es representarà a Palma i Maó

La companyia menorquina La Clota estrena aquest divendres a la Sala Petita del Teatre Principal el muntatge teatral 'Reines de Shakespeare', una peça dirigida per Pitus Fernández amb dramatúrgia de Pau Carrió, en una coproducció del Teatre Principal de Palma i el Teatre Principal de Maó.

'Reines de Shakespeare' reuneix l'art interpretatiu de les actrius Laura Pons, Enka Alonso, Queralt Albinyana i Lydia Sánchez, i la música en directe d'Ícar Toset. Firma el vestuari Mireia Costa, la il·luminació és a càrrec de Joan Borràs i l'escenografia, de Santi Capó, Pere Fiol i el mateix Pitus Fernández.

En la presentació del muntatge, que ha tengut lloc aquest dijous, el director del Teatre Principal, Josep Ramon Cerdà, ha destacat la bona sintonia entre els dos teatres.

La proposta de coproducció arriba al Principal de Palma a través de la convocatòria de coproduccions i, a més, ho avala la participació de Pitus Fernández com a director de l'obra, «veritable història viva del teatre illenc», segons Cerdà.

Personatges «Shakespearians»

En aquesta obra, Fernández i Carrió repassen la trajectòria de personatges com Cleopatra, Lady Macbeth, Titània (Somnis d'una nit d'estiu) i Margaret d'Anjou (Ricard III), figures capitals en l'univers shakespearià.

En paraules de Fernández, aquestes dones surten o s'escapen de les seves respectives obres i es troben en un mateix escenari.

Juntes, ha afegit, «no desaprofiten l'ocasió, reviuen i comparteixen les passions que sacsegen les seves vides, allò que les converteix alhora en semblants i diferents: el pes de la corona, les fallides promeses d'amor, l'ambició pel poder, el jou dels homes covards, la humiliació, la guerra, la desesperança, la derrota i el desig de morir davant la ignomínia».

Després de l'obra (20.00 hores), hi haurà un col·loqui amb l'equip artístic. La funció del dissabte 19, que també és a les 20.00 hores, es retransmetrà en línia en el web del Teatre Principal. L'obra es traslladarà a Maó el dissabte 26 de setembre.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.