Setmanari d'informació local - 138 anys

La tormenta deixa una cinquantena d'incidents amb Palma, Andratx i Calvià com a municipis més afectats

07/09/2020 Carril inundado en el Paseo Marítimo de Palma, esta mañana.. El 112 de Baleares ha contabilizado una cincuentena de incidentes este lunes por las fuertes lluvias, la mayor parte en Mallorca pero ninguno de gravedad, según datos recopilados hasta las 13.30 horas. SOCIEDAD ESPAÃ'A EUROPA ISLAS BALEARES AUTONOMÍAS POLICÍA PORTUARIA DE BALEARES | POLICÍA PORTUARIA DE BALEARES

El 112 de les Balears ha comptabilitzat una cinquantena d'incidents aquest dilluns per les fortes pluges, la major part a Mallorca però cap de gravetat, segons dades recopilades fins a les 13.30 hores.

Menorca i Eivissa sumen, de moment, un cada illa. A Mallorca, Calvià, Palma i Andratx són els municipis més afectats pel pas de la primera línia de tempestes, segons ha informat el servei d'emergències.

En la majoria de casos es tracta d'inundacions en carrers i en baixos de locals. Segons l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), la tempesta més important s'ha desplaçat cap al sud i ha abandonat Mallorca però nous ruixats i tempestes estan afectant les illes.

El temporal que travessa aquest dilluns les Balears ha deixat ja 99,4 litres per metres quadrat a Calvià (amb dades de l'estació de Es Capdellà) i 82,9 l/m² a Andratx, segons dades de l'Agència Estatal de Meteorologia de les últimes 24 hores. La major part d'aquestes precipitacions s'han recollit a primeres hores de la jornada.

A continuació registren les majors precipitacions les estacions de Cap Blanc (Llucmajor), amb 62,4 l/m², el port de Palma, amb 61,8 l/m², i Banyalbufar, amb 51,4 l/m².

Quant a ratxes de vent, s'han registrat ratxes de 68 quilòmetres per hora a Capdepera a les 04.20 hores, i de 67 km/h en l'aeroport de Menorca, a les 05.10 hores. S'han comptabilitzat més de 600 raigs entre les costes de Mallorca i el centre d'Eivissa.

Aemet manté actiu aquest dilluns a Balears un avís de nivell taronja (risc important) per pluges i tempestes, que afecta a les quatre illes.

Tancament temporal en la carretera del Far de Formentor

Així mateix, el temporal ha obligat a tancar momentàniament la carretera entre el Port de Pollença i el Far de Formentor (Ma.-2210) per un despreniment de roques.

El tall ha afectat el tram entre el quilòmetre 0 i el 4,7 i la incidència ja ha estat resolta per part del personal d'emergència de carreteres del Consell de Mallorca, amb el que ja es pot circular amb normalitat.

Inundació en un carril de la zona del Port de Palma

D'altra banda, a primera hora s'ha hagut de tallar un carril del Passeig Marítim en la zona del port, prop de Portopí, després d'inundar-se per les fortes pluges, segons ha informat la Policia Local.

La Policia Portuària ha especificat que el carril afectat era el de sortida del moll de ponent al Passeig Marítim i un vehicle s'havia quedat atrapat en la zona. Fins al lloc s'han desplaçat Bombers de Palma, entre altres serveis d'emergències, i el tall ha durat aproximadament unes dues hores, entre les 07.00 i les 09.00 hores.

Despreniments de roques a Andratx

D'altra banda, a Andratx diversos habitatges de Cala Llamp han sofert danys per despreniments de roques, sense que hi hagi constància de danys personals.

Així mateix, el poliesportiu municipal s'ha inundat, així com diversos garatges de la zona, i a Camp de Mar, en l'àrea del torrent, l'aigua ha arrossegat la torreta dels socorristes de la platja.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.