Setmanari d'informació local - 138 anys

La DANA afectarà les Balears fins a aquest dimecres i les precipitacions podrien arribar als 100 litres en 12 hores

La Direcció General de Protecció Civil i Emergències del Ministeri de l'Interior, d'acord amb les prediccions de l'Agència Estatal de Meteorologia, alerta per pluges intenses i fortes tempestes a l'àrea mediterrània peninsular i les Illes Balears.

Com a conseqüència de la formació d'una Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA) a l'àrea mediterrània, entre les Balears i la costa peninsular, que romandrà amb alta probabilitat en aquesta zona fins aquest dimecres, es produirà una situació de notable inestabilitat.

Recomanacions davant pluges intenses

  • Conduint s'ha de disminuir la velocitat, extremar les precaucions i no aturar-se en zones on pugui discórrer gran quantitat d'aigua.
  • Circular preferentment per carreteres principals i autopistes.
  • En cas de tempestes sobtades i pluges intenses, s'ha de tenir en compte el lloc on s'aparquen els vehicles. El ràpid ascens del nivell de les aigües pot danyar els vehicles aparcats sobre zones inundables i, a més, arrossegar-los, provocant danys a béns aliens i fins i tot obstaculitzar el flux natural del corrent.
  • Si comença a ploure de manera torrencial, hi ha risc d'inundació.
  • De trobar-se al camp, cal allunyar-se dels rius, torrents i zones baixes de vessants i turons, evitant travessar guals inundats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.