Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Atlàntida Film Fest supera els 550.000 espectadors, més del triple que en l'edició anterior i rècord absolut

La 10a edició de l'Atlàntida Film Fest, el festival de cinema en línia d'Europa, arriba a la fi amb un nou rècord de públic. Més de 550.000 espectadors han seguit el certamen a través de les seves dues vessants: 8.500 espectadors a Palma, seu física de festival per cinquè any consecutiu, i 542.000 a través de la plataforma en línia. En total, un 367% més que en la passada edició.

L'Atlàntida Film Fest ha estat un dels primers festivals a celebrar-se després del confinament a causa de la crisi sanitària Covid-19. Tot i la limitació d'aforaments al 50%, a Palma el 90% de les projeccions va completar la seva capacitat, dada que reflecteix, un any més, el gran èxit de públic aconseguit a l'illa.

Premis de la Crítica i del Públic

El Premi de la Crítica ha recaigut en "Last and First Men", l'obra pòstuma del compositor islandès Jóhann Jóhannsson. El Jurat de la Crítica ACCEC, integrat per Mariana Freijomil, Abraham Domínguez i Raquel Abad destaca «l'originalitat i senzillesa de la proposta, plena de força i simbolisme gràcies a una posada en escena hipnòtica on imatge i so es fonen per transportar l'espectador a un futur on la raça humana contempla i narra la seva pròpia extinció». En aquesta pel·lícula els monuments de l'antiga Iugoslàvia, símbol d'unió després de les atrocitats de la Segona Guerra Mundial, galvanitzen l'amenaça d'un futur l'eco del qual toca el nostre present. Es tracta d'una experiència cinematogràfica allunyada del que és habitual, immersiva i que ens demostra que el cinema de ciència ficció té el poder d'imaginar altres mons per evocar el nostre.

El Premi del Públic, que s'obté de la mitjana de puntuacions dels usuaris a totes les pel·lícules de el festival, ha estat per a la pel·lícula documental noruega, "La pintora y el ladrón", de Benjamin Ree. El robatori d'uns quadres, obra de la pintora naturalista txeca Barbora Kysilkova, en una galeria d'art a Oslo dóna peu a una extraordinària història sobre la connexió humana i l'amistat. Una història increïble, però abans de res, real, protagonitzada per un dels lladres a qui la mateixa artista demana retratar i la conseqüent relació sentimental que tots dos viuen al llarg dels anys.

Les dues pel·lícules guanyadores estaran disponibles a Filmin fins diumenge que ve, 30 d'agost.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.