Setmanari d'informació local - 138 anys

Allunyats Teatre representarà l'obra 'Història del Zoo' a Santanyí, Binissalem, Artà i Son Servera

Més de trenta anys després Mallorca acollirà l’estrena d’'Història del Zoo', un clàssic del teatre nord-americà off-Broadway. La companyia Allunyats Teatre, nascuda en temps de confinament, i en col·laboració amb Sa Talaia de Santanyí, posa en escena un muntatge cru, íntim i que no deixarà indiferent ningú.

Els propers 4 i 6 de setembre de 2020 a les 20.30h, en el marc de la VIIª edició del Festival S‘Illo, el públic podrà gaudir de l’obra 'Història del Zoo', del dramaturg nordamericà Edward Albee (1928-2016), que no ha estat representada a Mallorca per una companyia professional des de l’any 1967.

Ara és Allunyats Teatre, formada per Ivan Martín i Marc Bibiloni, en col·laboració amb Sa Talaia, l’encarregada d’estrenar-la al pati del Teatre Principal de Santanyí En el marc de col·laboració entre Sa Talaia i Allunyats Teatre, aquesta nova companyia teatral realitza una Residència Artística amb l’assessorament creatiu i de direcció escènica de Jeroni Obrador, organitzador del Festival S’Illo.

En el seu afany col·laboratiu, Sa Talaia vol ajudar a que segueixi existint un teatre de resistència, un teatre que mogui a reflexió, que no cerqui l’entreteniment còmode, que no deixi indiferent, que tracti les polèmiques socials i les inquietuds humanes actuals i que obligui als espectadors a posicionar-se.

Nascuda en temps de confinament, la companyia Allunyats Teatre «ha vengut per quedar». Segons expliquen els seus integrants, a l’inici del confinament tenien la necessitat d’actuar i reflexionar sobre la insòlita situació que s’estava vivint. D’aquesta manera van crear la sèrie on-line Allunyats, que donà nom a la companyia i que consta de 6 capítols del que ells denominen Teatre Confinat.

Una vegada passats els dies de tancament, Ivan Martín i Marc Bibiloni volen repensar el teatre en aquesta etapa postcovid, i és per això que aposten per muntatges carregats de missatge i en el llenguatge viu dels nostres pobles de les illes.

D’aquí neix la proposta d’Història del Zoo, una obra amb només dos personatges que, amb una posada en escena íntima, barreja interpretacions realistes amb elements poètics i de teatre físic.

Un text necessari, cru i d’una qualitat literària innegable. Un autor indispensable. Després de l’estrena absoluta a Santanyí el 4 i 6 de setembre, la companyia ja té tancades les properes funcions a: Binissalem (12 de setembre), Artà (10 d’octubre) i Son Servera (25 d’octubre), a l’espera d’ampliar el seu calendari.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.