Setmanari d'informació local - 138 anys

Una denúncia de l'Ajuntament de Maria destapa una xarxa de frau per Internet

Una denúncia de l'Ajuntament de Maria de la Salut ha permès la desarticulació d'una xarxa que hauria estafat més de 100.000 euros a tot l'Estat mitjançant phishing, és a dir, l'enviament de correus que simulen entitats bancàries per a obtenir dades personals.

Fins al moment han estat detengudes quatre persones a Madrid, Màlaga, Còrdova i València i s'han realitzat tres registres domiciliaris.

L'Ajuntament de Maria de la Salut hauria patit l'estafa de prop de 68.000 euros mitjançant aquesta tècnica de suplantació.

A més, nombrosos comptes bancaris han estat bloquejades i un percentatge elevat de doblers sostrets també ha estat blocats en els comptes investigats.

Segons han assenyalat, després de l'anàlisi de la denúncia del consistori mallorquí per part dels agents de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de la Comandància de les Balears, es va iniciar una investigació en la qual es varen estudiar els moviments de nombrosos comptes bancaris i les IP de connexió relacionades amb aquests comptes, arribant a identificar els receptors de les transferències fraudulentes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.