Setmanari d'informació local - 138 anys

La finca de Raixa, protagonista d’un capítol del programa 'Jardines con historia' que emet TVE2

El programa 'Jardines con historia' aposta per posar en valor el patrimoni artístic i paisatgístic. Constarà de 13 capítols i s’està gravant en localitzacions naturals de l'àmbit geogràfic estatal.

La vicepresidenta segona del Consell i consellera executiva de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha destacat «la importància dels Jardins històrics de la finca de Raixa per entendre una part de la història i la cultura de Mallorca». Per la seva banda, Josep Manchado, Director Insular de Medi Ambient, ha remarcat que «a més de les cases i els jardins, Raixa és un espai natural gestionat pel Consell de Mallorca» i ha recordat que «està a l'abast de tota la ciutadania».

Al programa es podran veure recursos d’imatges que descriuen la ubicació de la finca i el seu entorn, amb panoràmiques de la zona i el paisatge que l’envolta. Les entrevistes són les protagonistes secundaries del capítol sobre la finca de Raixa i en aquesta ocasió s’ha comptat amb els coneixements de Bernat Canyelles com a tècnic de l’Institut de Recerca i Formació Agrària i Pesquera de les Illes Balears (IRFAP). I també la presència de la professora de la UIB i autora d'Els jardins de Raixa', Júlia Roman. El testimoni d’aquests dos professionals ajudarà els espectadors que vegin el programa a conèixer el valor patrimonial dels jardins públics de Raixa.

El Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient va reobrir al públic la finca de Raixa el passat mes de juny incorporant noves mesures de seguretat establerts pels protocols sanitaris decretats a l’estat d’alarma derivat de la Covid-19. Aurora Ribot ha assegurat que «Raixa és un lloc emblemàtic que podem gaudir amb les mesures de seguretat necessàries com l’obligatorietat de dur mascareta per als visitants».

Per a visitar Raixa cal demanar cita prèvia al correu electrònic visitesraixa@conselldemallorca.net o al telèfon 971 237 636. Els horaris són de dimarts a dissabte de 10 a 15 h. Cada grup de visitants serà d’un màxim de 20 persones que aniran entrant cada 30 minuts. El temps màxim de visita per recórrer Raixa que tendrà cada persona serà d’1 hora i 30 minuts.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.