Setmanari d'informació local - 138 anys

La plataforma Arruix Borbons demana explicacions a Aina Calvo pel «tracte discriminatori» que varen patir a la concentració antimonàrquica

La plataforma Arruix Borbons ha escrit una carta a la delegada del Govern espanyol a les Balears, Aina Calvo, per a traslladar-li la seva enèrgica protesta pel tracte rebut per les forces i cossos de seguretat de l'Estat que es troben a les seves ordres, amb motiu de la concentració convocada el passat 10 d'agost a Petra.

Alma Vives, en nom de la plataforma, explica que la concentració va ser comunicada en temps i forma a la Delegació del Govern espanyol a les Balears. No obstant això, apunta que varen rebre un tracte discriminatori per diferents fets:

  • Se'ns va desplaçar més de cent metres del lloc de convocatòria inicial.
  • En arribar a Petra, les forces i cossos de seguretat de l'Estat varen dificultar l'accés al lloc de la convocatòria que vostès ens havien indicat, retenint-nos més de mitja hora. Això va provocar moments de tensió, ja que l'únic accés viable estava pres per la policia. Aquesta circumstància va dificultar l'exercici del nostre dret a manifestació així com el respecte a la distància sanitària pertinent.
  • Consideram que el dispositiu de seguretat desplegat per la seva Delegació incloïa de forma injustificada agents amb armes llargues automàtiques i actitud amenaçant a pocs metres dels manifestants.
  • Aquest tractament contrasta amb l'actitud d'aquestes mateixes forces i cossos de seguretat de l'Estat amb grups promonàrquics que es varen concentrar sense realitzar la preceptiva comunicació a la Delegació. A més, se'ls hi va permetre situar-se sense cap restricció ni entrebanc a primera línia.

Per tots aquests greuges, la plataforma Arruix Borbons demanen una reunió amb la Delegada del Govern espanyol a les Balears, Aina Calvo, perquè els expliqui els criteris seguits i les raons de l'actuació de les forces i cossos de seguretat de l'Estat a les seves ordres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.