Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern invertirà 1.050.000€ en els ajuts a l'autoconsum energètic per administracions locals

El Consell de Govern ha autoritzat una inversió de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius per un valor d’1.050.000 euros, per finançar la convocatòria d’ajuts per al foment d’instal·lacions d’energia solar fotovoltaica i energia eòlica de baixa potència, adreçada a les administracions locals i les entitats públiques que en depenen.

Es tracta d’una suma que es distribuirà per anualitats: 100.000 euros s’han assignat al pressupost de 2020, mentre que els 950.000 euros restants s’han d’incloure en els comptes autonòmics de 2021. Aquesta actuació està cofinançada en un 50 % amb càrrec al Programa Operatiu FEDER 2014-2020 de les Illes Balears.

Aquests ajuts tenen com a objectiu impulsar l’ús de fonts d’energies renovables per a la generació de l’electricitat que demanin els edificis públics, sota la fórmula de l’autoconsum.

Seran beneficiàries d’aquestes subvencions les administracions locals i els organismes que en depenen que facin inversions tant en noves instal·lacions d’energia solar fotovoltaica, amb una potència de pic per instal·lar de fins a 99 kWp, com en instal·lacions d’energia eòlica de baixa potència, amb una potència nominal de fins a 50 kWp. Es preveu que la quantia màxima de subvenció serà del 60 % sobre el valor de la inversió admissible.

Aquest tipus d’actuacions cerca contribuir a la mitigació i l’adaptació al canvi climàtic, així com augmentar les alternatives d’energies renovables del sistema elèctric balear.

S’estima que, per a l’any 2023, aquesta iniciativa permetrà incrementar en 1,05 MW la capacitat addicional de les Illes per produir energia renovable, que contribuirà a reduir els gasos d’efecte hivernacle en 1.155 tones de CO2 i que augmentarà en un 18 % el consum d’energies renovables sobre el consum final energètic de les administracions beneficiàries.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.