Setmanari d'informació local - 138 anys

L'evolució de les rapinyaires a les Balears mostra una «tendència favorable»

L'evolució de la població d'aus rapinyaires protegides a les Balears, en els darrers anys, mostra una tendència favorable, segons ha destacat aquest dimecres la Conselleria de Medi Ambient a la presentació del llibre 'L'àguila de Bonelli a Mallorca. Una peça necessària', realitzat a través del projecte ARES i executat pel SEO/Birdlife.

A la presentació, el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir ha agraït la «tasca ingent» no tan sols per reintroduir i garantir la supervivència de l'àguila de Bonelli, sinó aquella feta per partir dels plans de recuperació que han permès que les poblacions d'aus rapinyaires a les Balears «s'incrementin a poc a poc».

El conseller, juntament amb el director general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas; el cap de servei del Servei de Protecció d'Espècies, Ivan Ramos; l'editor Guillem Forteza, de l'Editorial Balear i l'impulsor de la reintroducció de l'espècie, Joan Mayol, han presentat el llibre dedicat a l'àguila de Bonelli (Aquila fasciata), una espècie en perill d'extinció i que començà a ser reintroduïda a les Balears el 2011.

El darrer cens d'aquesta au, va finalitzar el passat mes de maig, detectà deu parelles a la Serra de Tramuntana i en el Migjorn de Mallorca i confirmà el naixement de set pollets.

En comparació amb els dos anys anteriors, s'ha mantingut el mateix nombre de polls que han sobreviscut a pesar que cau la productivitat de les parelles, ja que el 2018 i 2019 eren vuit.
Pel que fa al voltor negre (Aegypius monachu), el 2020 hi ha hagut 39 nius ocupats, 34 d'ells han tengut posta i d'aquests, han tirat endavant 27 pollets.

El 2019 es detectaren 45 nius, 40 amb posta i 34 pollets; mentre que el 2018 aquestes xifres varen ser 39 nius, 33 amb posta i 26 cries.

A Mallorca, durant el 2020 s'han censat 14 nius d'àguila peixatera (Pandion haliaetus) i 11 pollets. A Eivissa s'han trobat tres nius i dos pollets. I a Menorca les dades les recull la Societat Ornitològica de Menorca (Somos) i han trobat quatre nius ocupats, amb tres parelles i un exemplar solitari, i sis pollets que han tirat endavant.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.