Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell acorda amb Mercat Social l'impuls del desenvolupament local i l'economia social

La presidenta i representants de tots els grups polítics del Consell de Mallorca han signat aquest divendres un pacte amb l'associació Mercat Social Illes Balears amb el qual la institució insular ha confirmat el seu compromís amb el desenvolupament local i l'economia social.

El Consell de Mallorca ha explicat que, en un moment de crisi després de la gestió sanitària del coronavirus, s'ha posat en relleu «la necessitat d'un sector primari local sostenible i fort». Per aquest motiu, la presidenta del Consell Catalina Cladera, acompanyada pel conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, juntament amb tots els grups polítics que integren la institució, han signat aquest acord per a fomentar l'economia social i solidària i el desenvolupament local a l'Illa.

D'acord amb aquest pacte, s'establiran polítiques comunes de suport i d'impuls a una economia més humana, més social i més sostenible que contribueixi a la diversificació econòmica. Així mateix, aquestes polítiques s'emmarcaran dins d'una estratègia de desenvolupament local.

La presidenta ha afirmat que les iniciatives empresarials de l'economia social «posen a les persones per davant el valor del mercat amb valors socials, ecològics i ètics». «Són empreses compromeses amb una sèrie de principis, com el desenvolupament social, la igualtat d'oportunitats, la cohesió social, la inserció laboral de col·lectius vulnerables i l'ocupació de qualitat», ha dit.

Els objectius específics de l'acord són incrementar l'activitat de les empreses i les iniciatives d'economia social i solidària, així com les polítiques de compra pública responsable. A més, afavorirà la visibilitat pública d'aquestes empreses i iniciatives, i el seu valor afegit social, ambiental i ètic. Finalment, el coneixement de les iniciatives incrementarà també la cooperació entre elles.

En els pròxims mesos, es constituirà una comissió de seguiment del pacte, que tindrà com a primera tasca l'elaboració i aprovació d'un reglament de funcionament. Aquest òrgan estarà constituït per un representant de cada partit polític signant, un representant del Consell i altres cinc designats per Comerç Just. El Consell de Mallorca farà extensiu el pacte, en la mesura de les seves possibilitats, als ajuntaments de Mallorca en la pròxima Assemblea de Batles i Batlesses.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.