Setmanari d'informació local - 138 anys

Comencen les activitats del programa alternatiu 'Vacances en Pau' 2020 als campaments de refugiats sahrauís

L'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de Balears ha informat aquest dimarts del començament de les activitats del programa alternatiu 'Vacances a Pau' 2020 en els campaments de refugiats sahrauís.

Segons ha informat l'associació, es tracta d'un programa «desenvolupat pel Ministeri de Joventut i Esport de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD) en els campaments» i que «persegueix l'objectiu de contribuir a la millora de la salut i la qualitat de vida dels nins en els campaments de refugiats».

D'acord amb l'entitat, els principals propòsits són millorar la salut dels nins sahrauís, connectar-los amb la realitat en la qual viuen i permetre'ls tenir una cita amb la cultura, la història i el patrimoni de la seva societat, així com participar en activitats lúdiques i culturals sahrauís.

Així mateix, un altre dels objectius és donar visibilitat durant els mesos d'estiu en la causa del Sàhara Occidental. D'acord amb l'associació, part d'aquestes activitats ja es desenvolupen en les cinc 'wilayas' que formen els campaments de refugiats: Aaiún, Smara, Auserd, Dajla i Bojador.

En aquestes, es realitzen activitats lúdiques, esportives, formació per a una bona higiene i les revisions mèdiques. Una part d'aquest programa va destinat també a donar berenar als nins per a reforçar la seva alimentació.

L'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de Balears col·labora amb aquest projecte gràcies a la subvenció de la Direcció de Cooperació i Esports del Govern.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.