Setmanari d'informació local - 138 anys

La despesa energètica podria ser un 72% inferior a l'actual amb la descarbonització de les Balears

La despesa energètica de les famílies de les Balears podria ser un 72% inferior a l'actual en 2040 si s'aconseguís la descarbonització en aquesta data, deu anys abans dels objectius de reducció d'emissions fixats per la Unió Europea i per Espanya per a 2050.

Es tracta d'una de les principals conclusions de l'estudi 'Els Territoris No Peninsulars 100% descarbonitzats en 2040: l'avantguarda de la transició energètica a Espanya', elaborat per Monitor Deloitte, en col·laboració amb Endesa, i que es presenta aquest matí a Madrid.

«Descarbonitzar els territoris no peninsulars en 2040, una dècada abans que en la Península, és viable, econòmicament rendible i permetria adquirir una experiència que podria ser aprofitada en el desplegament de noves tecnologies en la resta d'Espanya», apunta el soci responsable de la pràctica d'Energia i Recursos Naturals de Monitor Deloitte, Alberto Amores, qui insisteix que per a això és necessària la implicació de les Administracions i dels agents involucrats. No obstant això, per a una descarbonització territorial al 100% no és suficient actuar sobre el sistema de generació elèctrica, sinó que l'estudi també apunta al transport i a les llars i serveis.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.