Setmanari d'informació local - 138 anys

Veïnats de Palma demanen a Cort la creació d'un eix cívic i impulsar la mobilitat en bicicleta

Els veïns de Camp d'en Serralta han demanat a l'Ajuntament de Palma la creació d'un eix cívic a través d'un document de propostes de mobilitat sostenible per al barri.

En un comunicat, l'Associació de Veïns Som Serralta ha informat d'aquest document enviat a Cort, en el qual s'exigeix «avançar cap a una mobilitat sostenible i conscient de la situació d'emergència climàtica, que s'agreujarà en els pròxims anys».

El llistat de mesures inclou diferents política dirigides a recuperar espais per a les persones, com la creació d'un eix cívic que connecti el carrer Bellet, la plaça Serralta i el carrer Rodríguez d'Arias, travessant el barri i dotant-lo de zones verdes i espais de convivència.

Des de Som Serralta han ressaltat que aconseguir espais de convivència és, de fet, «un dels objectius de les propostes, amb la finalitat d'evitar que les zones per als vianants es converteixin només en zones de pas».

D'altra banda, el col·lectiu ha reivindicat «la necessitat d'impulsar la bicicleta», instal·lant en el barri més estacions de Bicipalma i creant nous carrils bici als carrers amples. En aquest sentit, el document recull també una proposta per a millorar les freqüències de busos que passen per la zona. A més de fomentar la mobilitat sostenible i la recuperació de l'espai per part de les persones, l'associació veïnal demana posar en marxa mesures dissuasives per a reduir l'ús del vehicle privat.

Per a concloure, el document de Som Serralta recull l'ampliació de la zona ORA, deixant una petita part convertida en zona TSAR; crear punts de càrrega i descàrrega per a residents; impulsar mesures de reducció de la velocitat als carrers amb alta densitat de trànsit rodat i desenvolupar un projecte pilot de 'car sharing' per a reduir la presència de cotxes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.