Setmanari d'informació local - 138 anys

Xisca Mora: «El Pi ha de ser l'eina perquè les Balears tenguin pes polític i capacitat de decidir el seu futur»

El Pi-Proposta per les Illes Balears decidirà el seu nou full de ruta el 27 de juny en el IV Congrés Extraordinari Balear i III de Mallorca on també s’escollirà el nou president i l’executiva de la formació per als pròxims quatre anys. Els afiliats que tenguin un 10% del suport de la militància podran presentar candidatures per a presidir el partit fins el 22 de juny.

El procés congressual comptarà amb dues jornades on es debatran les ponències sobre els estatus del partit i sobre l’estratègia política i econòmica. Al congrés, així com en les respectives jornades, hi podrà assistir qualsevol afiliat a El Pi que figuri d’alta en el Llibre de Registre d’Afiliació a dia 1r de maig del 2020.

La presidenta de la formació, Xisca Mora, ha afirmat que «d’aquest congrés ha de sortir una formació cohesionada i amb les idees clares per poder afrontar els nous escenaris de futur i per poder donar resposta a les necessitats dels illencs i illenques». Mora ha explicat que «El Pi ha de sortir enfortit, donant a conèixer que som un projecte que té com a prioritat absoluta la defensa d'aquesta terra i, per tant, de la seva llengua, cultura i de les seves màximes quotes d'autogovern».

Mora ha afegit que El Pi «ha de ser l'eina perquè les Balears tenguin pes polític i capacitat de decidir el seu futur, no podem acceptar la recentralització via estat d'alarma, una recentralització que veiem amb escàndol que el Govern Balear ha acceptat sense dir ni mu».

Per la seva banda, el president del Congrés, Miquel Munar, ha dit que «hem estat capaços d’organitzar un congrés durant el confinament i hem demostrat que tenim un projecte viu, que som un sentiment arrelat, profund, que vol defensar la seva terra i tots els que l’habiten». Segons Munar, «hem articulat un congrés que serà exemplar i d’on naixerà un nou projecte».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.