Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell crea 47 noves places d'habitatge per a víctimes de violència masclista

38423

El Consell de Mallorca ha aprovat la creació de 47 noves places d'habitatge per a víctimes de violència masclista i d'explotació sexual amb l'objectiu de garantir que «cap dona que el necessiti quedi desatesa» durant l'estat d'alarma.

Així ho ha assegurat aquest dimarts la institució insular, qui ha informat d'una reunió telemàtica mantenguda entre la presidenta del Consell, Catalina Cladera, i els responsables de les entitats dels serveis d'Igualtat i Diversitat.

A la mateixa vegada, el Consell ha ampliat l'oferta de les hores d'atenció psicològica a víctimes, oferint 51 hores setmanals més. Un increment que permet ajustar el servei a les necessitats de cada usuària, ja que a part de les sessions individuals que es continuen fent, s'han reorganitzat les col·lectives.

D'altra banda, el Consell ha posat en marxa un nou servei d'emergència d'habitatge i acompanyament a dones en situació d'explotació sexual i tracta, per al qual el Consell ha habilitat 25 apartaments mentre duri l'estat d'alarma.

El servei, finançat i coordinat per la direcció insular d'Igualtat i Diversitat del Departament de Presidència, és gestionat per l'entitat Mèdics del Món. També s'han habilitat 23 apartaments per a víctimes de violència masclista, ampliant així el nombre de places disponibles. Aquestes places de nova creació permeten cobrir la demanda actual i un possible augment de casos si fos el cas, tant durant com després de la situació de confinament.

D'altra banda, la Direcció Insular d'Igualtat ha posat en marxa diverses ofertes formatives amb perspectiva de gènere des de diferents àmbits. Aquest dimarts comença, per exemple, el cicle 'Mirades Feministes. Converses en línia', amb la ponència d'Astrid Agenjo anomenada 'La sostenibilitat de la vida enfront de la crisi'.

Es tracta d'un cicle que inclou conferències i converses amb diferents ponents de Mallorca i d'altres llocs del país per a veure des d'una mirada feminista la situació que estem vivint i les conseqüències socials i econòmiques que es poden derivar. Les ponències s'emeten en directe i sense inscripció a través del Canal YouTube del Consell de Mallorca.

El Casal de les Dones també ha reprogramat per a oferir en línia, les formacions i tallers que tenia previstos i ha organitzat nous. Així, l'escola de formació Genèrica començarà la formació el dia 20, amb una oferta de tallers a través de la plataforma *classroom'.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.