Setmanari d'informació local - 138 anys

Més de 900 al·legacions d'entitats i ciutadans a l’avantprojecte de Llei d’Educació de les Balears

37407

Una vegada finalitzat el període d’exposició pública de l’Avantprojecte de Llei d’Educació de les Illes Balears s’han rebut un total de 946 aportacions d’un total de 49 entitats, organitzacions i ciutadans.

El gruix de les al·legacions prové de col·lectius educatius amb un total de 615 mentre que 279 procedeixen de sindicats i 52 de partits polítics. Entre les entitats que han fet aportacions es troben els consells escolars de totes les Illes, les FAPA de Mallorca i Eivissa, les associacions de directors de secundària de Mallorca, Menorca i Eivissa, la FELIB,Docents pel Futur, Associació de docents d’Eivissa, FAQUA, DISFAM, Feminisme a l’escola, UNICEF, associacions de directors de primària, cooperatives d’ensenyament, Institut d’Estudis Eivissencs, APIES o Plataforma Crida, entre d’altres.

A més d’esmenes també hi ha hagut propostes generals amb caràcter de reflexió, valoració o aportacions d’idees.

Els temes més esmentats en les aportacions fetes són els relatius a model lingüístic, finançament, direcció dels centres, educació concertada, educació inclusiva i educació infantil, encara que hi ha una àmplia varietat de qüestions que van des de la laïcitat, passant per l’emergència climàtica, la coeducació o l’educació física, entre molts d’altres.

La Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca estudia ara totes les aportacions per incorporar-ne el màxim possible a l’avantprojecte de Llei que després haurà de ser tractat al Consell Escolar de les Illes Balears abans d’arribar al Parlament per al seu debat polític.

El conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, ha fet una valoració positiva de les aportacions presentades ja que «hem treballat intensament en aquest avantprojecte i la voluntat de la Conselleria és que sigui molt consensuat. Des de que l’avantprojecte es va posar a exposició pública ens hem reunit amb molts de col·lectius per presentar-lo i animar a tothom a fer aportacions i per això vull agrair l'interès de totes les persones i entitats que ens han fet arribar les seves idees per millorar la proposta. Sempre hem defensat que aquesta Llei ha de comptar amb el màxim de consens possible perquè la clau per a que es mantingui en el temps i sigui efectiva és que cadascú la senti seva».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.