Setmanari d'informació local - 138 anys

Presenten una aplicació per a localitzar els forns de la marca 'Pa d’Aquí'

37393

El director general de Comerç, Miquel Piñol, ha presentat aquest dimarts a Eivissa la nova aplicació per a mòbils de 'Pa d’Aquí. Forn i Tradició', que permet geolocalitzar els forns adherits a la marca així com donar a conèixer la tipologia de pans considerats tradicionals a les Illes Balears. A través de l’app, que ja compta amb més de 3.200 descàrregues, els usuaris poden saber l’establiment de 'Pa d’Aquí' que tenen més a prop, i els productes i les especialitats de cada forn. L’objectiu és que l’aplicació sigui una eina de promoció per als establiments que elaboren pa de forma tradicional, a més de posar en valor l’ofici de la forneria i tot el món que l’envolta.

L’IDI (Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears) va crear juntament amb l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears el distintiu de qualitat 'Pa d’Aquí. Forn i Tradició' per a fomentar el consum de pa tradicional i saludable enfront de l’industrial.

La presentació de la nova aplicació s’ha dut a terme al Centre Cultural de Jesús de Santa Eulària des Riu, on s’han pogut tastar diferents pans de les Illes Balears. El director general de Comerç, Miquel Piñol, ha assistit al tast juntament el primer tinent de batle i regidor de Promoció Econòmica, Hisenda i Economia, Miquel Tur; el gerent de l’Associació de Forners i Pastissers, Pep Magraner, així com forners d’Eivissa i Formentera.

La presentació de l’aplicació mòbil ha servit per a promocionar la marca 'Pa d’Aquí', que es pot trobar als forns i a les pastisseries de les Illes Balears amb obrador amb un mínim del 70% de productes d’elaboració pròpia i que elaborin almanco dues varietats considerades típiques de les Illes Balears. Actualment, a les Illes existeixen 309 establiments adherits a 'Pa d’Aquí'. Mallorca en té 235, Menorca, 51, Eivissa, 20 i Formentera, 3. Els pans considerats tradicionals de les Illes són el pa pagès (blanc o moreno), pa de xeixa, llonguet, panet d’oli, galetes fortes, galeta d’oli, cóc, magraneta i viena.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.