Setmanari d'informació local - 138 anys

Oques Grasses, guardonat amb tres Premis Enderrock 2020, s’erigeix com a guanyador de la gala

37273

Oques Grasses ha resultat el grup guanyador dels Premis Enderrock 2020 - XXII Premis de la Música Catalana amb tres guardons, mentre que Miki Núñez i Lildami han obtengut dos guardons cadascú, atorgats pel públic i per la crítica. El grup osonenc s’ha emportat dues de les cinc categories del vot popular per les quals estava nominat, el premi al millor artista –sumat al de la crítica– i el millor disc de pop-rock per Fans del sol (Halley Records, 2019).

Per la seva banda, el terrassenc Miki Núñez ha guanyat el premi al millor artista revelació i millor cançó de pop-rock per “Escriurem”, tots dos en la votació popular. Finalment, el raper Lildami, també de Terrassa, s’ha fet amb el premi pel millor àlbum de músiques urbanes amb Flors mentre visqui (Halley Records, 2019), tant per la votació del públic com de la crítica.

De la quinzena de guardons per votació popular –els resultats s’han desvelat a la gala celebrada la nit d’aquest dijous 5 a l’Auditori de Girona–, Rosalía ha rebut el premi a la millor artista en llengua no catalana; Porto Bello, al millor directe; Joan Rovira, a la millor cançó d’autor per “Sota el teu balcó”; Ginestà, al millor disc de cançó d’autor; i Buhos, el millor videoclip per “Connectats”.

En la categoria de folk, Criatures ha recollit el premi al millor disc folk per Praxinoscopi (Microscopi, 2019), i la millor cançó tradicional ha estat per “Prec de Nadal”, de Meritxell i Judit Neddermann. El millor disc de jazz ha recaigut en "Do outro lado do azul" (Verve, 2019), d’Andrea Motis; el millor disc de clàssica, en "Cor Jove Nacional de Catalunya" (Ficta Around Music, 2019), de Cor Jove Nacional de Catalunya; i el millor disc per a públic familiar, en "10 anys" (U98 Music, 2019), d’El Pot Petit.

La 22a edició de la gala dels Premis Enderrock s'ha inaugurat amb un homenatge al mític bateria de Sangtraït, Martín Rodríguez, mort sobtadament el 3 de gener a Figueres. La Simfònica de Corda i Cobla de Catalunya ha tocat una emotiva versió d'"El vol de l'home ocell", arranjada especialment pel mestre Francesc Cassú i interpretada pel tenor Roger Padullés a la veu i Martín Rodríguez Jr a la bateria, fill del que va ser baterista de Sangtraït, Rockson, Los Guardians del Pont i Barbablanca. El record i homenatge al mític Martín Rodríguez, un dels músics de rock més populars de l’escena catalana, ha comptat també amb la presència a l'escenari dels seus antics companys Lupe Villar, Papa Jules i Josep Maria Coro (Sangtraït) i Roger Batlle, Daniel Llop i Antonio Bernal (Barbablanca).

Per la seva banda, Miki Núñez ha protagonitzat l'altra actuació sorpresa de la nit. El bandautor terrassenc ha fet un duet acústic amb la jove cantautora Maren, que ha interpretat la popular cançó “Escriurem”, cantada en català i basc. Durant la gala, Sopa de Cabra ha estrenat el tema "Fràgil", del seu nou treball La gran onada (PromoArts Music, 2020), acabat de sortir del forn amb lletres compromeses amb la realitat política i social del país.

També els flamants Blaumut han presentat el senzill "De veritat", del nou treball 0001 (Música Global, 2020); la banda femenina de vents i percussió Balkan Paradise Orchestra ha demostrat la progressió balcànica amb "Ambchoor", inclosa al segon treball Odissea (Calaverita, 2020); Gertrudis ha portat a escena l’èxit “Si tothom calla”, del disc "No em dona la gana" (PromoArts Music, 2019); Meritxell i Judit Neddermann han fet una doble adaptació a partir de la peça popular "Muntanyes regalades" i la musicació del poema de Miquel Martí i Pol "El fugitiu" (Premi Terra i Cultura), peça que va projectar la seva carrera.

La banda lleidatana de reggae Koers ha compartit "Ballarem", del seu nou treball That Day (Halley Records, 2020), que estrenarà a final de març; la popular ‘squad trap’ PAWN Gang ha reaparegut en directe amb "Tarapia da grup", del nou disc "Oli duliba" (Picap, 2020), amb la col·laboració exclusiva de Lildami; els mallorquins Salvatge Cor i la guanyadora del Sona9 Maria Jaume Martorell han compartit una de les millors cançons del disc revelació "Bruixes" (DiscMedi, 2019), "Flor de fusta"; i, finalment, el grup valencià de rock alternatiu Smoking Souls ha posat en escena "Volves de neu", del cinquè disc, "Translúcid"(Propaganda pel Fet!, 2019).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.