Setmanari d'informació local - 138 anys

El govern espanyol respon al Senador Vidal que «desconeix» qui va convocar la contramanifestació feixista del 20-O

37225

El Senador de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal va presentar una sèrie de preguntes dirigides al Ministre de l'Interior espanyol referents a la convocatòria d'una contramanifestació d'extrema dreta, el passat 20 d'octubre de 2019, a la mateixa hora i lloc en què s'havia convocat una manifestació de rebuig a la sentència del tribunal Suprem espanyol contra els líders independentistes catalans.

Les preguntes presentades pel Senador Vidal eren: «Pensa la delegació del Govern d'Espanya a les Illes Balears respondre la nostra carta del 21 d'octubre de 2019 registrada a les 12.19 en el registre general de la delegació de Balears? Es té controlada l'existència de grups d'extrema dreta a les Illes Balears? Com és que el grupuscle feixista malgrat no haver estat autoritzat va poder realitzar acte de presència posant en perill una marxa pacífica i democràtica? Hi ha previstes identificacions o sancions contra els organitzadors de la trobada ultradretana del 20 d'octubre de 2019? Com és el criteri usat perquè les forces de seguretat de l'Estat dissolguin o no dissolguin una concentració no autoritzada?»

El govern espanyol, en la seva resposta a Vicenç Vidal, reconeix que dia 16 d'octubre de 2019, la Delegació del govern espanyol va rebre la comunicació d'una manifestació ciutadana per mostrar el rebuig a la sentència i que el dia següent en va rebre una altra de caràcter espanyolista. També explica que es va posar en contacte amb «el promotor» de la contramanifestació i que li varen suggerir un canvi de recorregut, però que aquesta proposta «no va ser acceptada pel promotor i, posteriorment, va comunicar l'anul·lació de la seva convocatòria».

El govern espanyol explica que «en aquest cas concret, es desconeix qui és el promotor o organitzador de la manifestació no comunicada». Resulta, com a mínim inversemblant, que la Delegació del govern espanyol no conegui la persona que li ha comunicat la intenció de fer una contramanifestació, amb la qual s'hi ha posat en contacte per fer proposar-li una alternativa.

Molt més quan la Llei orgànica 4/2015, en el seu article 30 diu: «es consideraran organitzadors o promotors de les reunions en llocs de trànsit públic o manifestacions les persones físiques o jurídiques que hagin subscrit la preceptiva comunicació. Així mateix, fins i tot no havent subscrit o presentat la comunicació, també es consideraran organitzadors o promotors els qui de fet les presideixen, dirigeixin o exerceixin actes semblants, o els qui per publicacions o declaracions de convocatòria d'aquestes, per les manifestacions orals o escrites que en elles es difonguin, pels lemes, banderes o altres signes que ostentin o per qualssevol altres fets pugui determinar-se raonablement que són directors d'aquells».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.