Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern identifica 41 víctimes de les Balears assassinades en camps de concentració nazis

36321

El Govern té identificades 41 víctimes de les Balears assassinades en camps de concentració de nazis, segons ha informat aquest dilluns la Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització amb motiu del Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust.

La xifra recull víctimes mortals nascudes o residents a les Balears. La llista va ser enviada al Ministeri de Justícia per a completar la llista d'espanyols morts en els camps de concentració, publicada en el Boletín Oficial del Estado a l'agost. El Govern ha aclarit que aquesta llista corregeix errors detectats en la informació de què disposa el Ministeri de Justícia i actualitza la llista inicial de què disposava el Govern, que xifrava en 50 les víctimes mortals de les Balears. No obstant això, recerques posteriors han reduït el número. En tot cas, el Govern ha recordat que no es tracta d'una llista definitiva, sinó oberta a nous resultats.

L'informe va ser elaborat i aprovat per la Comissió Tècnica de Memòria i Reconeixement Democràtics. Des de la Secretaria Autonòmica de Memòria Democràtica han puntualitzat que la llista de víctimes balears de camps de concentració nazis «és molt més àmplia», ja que s'han de considerar també a les persones que varen sobreviure a la reclusió. L'estudi ha comptat amb la col·laboració d'arxivers, historiadors locals i entitats memorialistes, així com d'especialistes en la matèria com Elena Rodríguez. Com a base, s'ha tengut en compte el cens de víctimes encarregat als historiadors Bartolomeu Garí i Manel Suárez, entre altres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.