Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Un sergent de la Legió assassinà el legionari mallorquí mort el passat març

35663

El legionari de Mallorca Alejandro Jiménez Cruz va morir (assassinat) el passat 25 de març en rebre un tret en el pit durant uns exercicis amb foc real a una base d'Alacant. Cal recordar que primerament l'Exèrcit va descriure els fets com un accident, quan un projectil rebotat li hauria pegar a l'aixella, on no li cobria la protecció que duia. No obstant això, l'exhaustiva recerca va posar de manifest nombroses irregularitats.

Segons ha avançat el Diario de Mallorca, no va ser un rebot, sinó un tret directe que va sortir, segons les proves de balística, del fusell del sergent del seu escamot, situat darrera d'ell durant l'exercici. El projectil li va perforar l'armilla, que no duia plaques metàl·liques, la qual cosa el convertia en un accessori inútil. Companys de la víctima varen admetre que mai havien duit aquestes plaques.

Les pràctiques balístiques realitzades pels experts de la Guàrdia Civil varen canviar radicalment el cas en confirmar que el projectil que havia matat Alejandro havia partit del fusell del seu propi sergent. La Guàrdia Civil destaca que en la reconstrucció dels fets realitzada després de la mort d'Alejandro, aquest sergent no havia obert foc, i s'havia mantengut en una posició retardada. Posteriorment, en ser informat del resultat de la prova balística, va admetre haver disparat durant la pràctica però va negar rotundament ser l'autor del tir que va aconseguir Alejandro.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.