Setmanari d'informació local - 138 anys

Sant Llorenç compta amb 56 punts negres per risc d'inundació, segons un nou estudi

35615

Un estudi presentat aquest dilluns a l'Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar, principal poble afectat per les inundacions de l'octubre de 2018 en què varen morir 13 persones, revela que al municipi hi ha 56 punts negres per risc d'inundació.

L'estudi, que ha estat encarregat per l'Ajuntament, ha estat realitzat pel grup d'investigació climatològica, riscs naturals i territori de la Universitat dels Illes Balears (UIB), encapçalat pel professor Miquel Grimalt.

Grimalt ha explicat que de l'estudi s'extreu com a conclusió principal que «no es va produir embús algun en el torrent sinó que va ploure molt i durant molt temps» i que per això les infraestructures es varen veure superades. «No és que es produïssin embussos, és que les infraestructures estan infradimensionades», ha explicat per a dir que «només hi va haver un pont -conegut com el pont de Sa Tafona o Son Sureda- que no va ser superat per l'aigua».

D'altra banda, el professor universitari ha explicat que una altra de les principals conclusions és que hi ha un total de 56 punts negres inundables. D'aquests, hi ha una quarantena que són molt perillosos. Tot i això, Grimalt ha precisat que cap de les 13 persones mortes en 2018 estava en un d'ells.

Davant d'això, l'equip de Grimalt ha proposat diverses propostes com la senyalització d'aquests punts mitjançant indicacions vials i que, a més, estiguin recollits en els navegadors. També considera que caldria replantejar alguns ponts o elements del terreny.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.