Setmanari d'informació local - 138 anys

José Luis Carque, nou Cap de la Policia de Palma: «Provinc d'una comunitat germana en cultura i tradicions, el País Valencià»

35451

El castellonenc José Luis Carque ha pres possessió aquest dilluns com a nou Cap de la Policia Local de Palma a la sala de plens de l'Ajuntament amb l'objectiu de «tornar a dignificar» el cos i «posar-lo on ha estat sempre», després que recentment s'hagi fet públic la relació d'una trentena d'agents municipals amb una presumpta trama de corrupció.

«Provinc d'una comunitat germana en cultura i tradicions, el País Valencià. Únicament he hagut de creuar un mar comú, el Mediterrani, més concretament el Mar Balear, que són les aigües que banyen les platges de la meua ciutat de naixement, on es van establir un català de Lleida i una andalusa de Jaén, els meus pares, el quals, asseguts al moll del port del Grau en Castelló, com tantes altres persones, somiaven de poder creuar algun dia el poc mar que els separava de les desitjades Illes. Perquè és així, estimada audiència, les Illes Balears, Mallorca, la ciutat de Palma, eren, són i seran un destí somiat, i poder contribuir a mantindre eixe somi és un honor, per la qual cosa no puc trobar una altra forma de començar este curt parlament que donant per endavant les gràcies», ha començat així el seu discurs.

A continuació, ha explicat la seva vida professional, amb 35 anys de servei, i ha argumentat la tasca que farà a partir d'ara a Palma. «He vingut a Palma amb l'objectiu clar de desenvolupar el paper del policia local com a agent proper al ciutadà. Un policia pròxim, que coneix els seus veïns, que coneix les necessitats dels barris, i que des del coneixement és capaç de plantejar una resposta adequada. Això és també reactivitat policial. Per a mi, el policia local és un agent de primer nivell el paper del qual en la seguretat ciutadana es basa en la prevenció i en evitar mals majors», ha dit Carque.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.