Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament demana al Govern espanyol que despenalitzi l'eutanàsia

35277

El Parlament ha aprovat aquest dimarts una Proposició no de Llei (PNL) presentada per PSIB, Unides Podem i MÉS per Mallorca per a instar el Govern espanyol i el Congrés a elaborar una llei estatal per a garantir una mort digna en què es contempli la despenalització de l'eutanàsia.

La iniciativa compta amb tres punts. Amb el primer, el Parlament insta el Govern espanyol i el Congrés a elaborar una Llei de Drets i Garanties de les persones en procés de morir a nivell del conjunt de l'Estat. Aquest punt ha estat aprovat amb 55 vots a favor i tres en contra (Vox).

En el segon d'ells, el Parlament insta el Govern de l'Estat i el Congrés a estudiar i a tramitar una iniciativa legislativa que modifiqui l'article 143.4 de la llei orgànica de el Codi Penal, per a facilitar una mort digna, però també amb la despenalització de l'eutanàsia i el suïcidi assistit, en aquells casos que la persona plantegi la possibilitat de posar fi a la vida, per decisió pròpia. Aquest punt ha estat aprovat per 40 vots a favor i 18 en contra (PP i Vox).

Mitjançant el segon punt, el Parlament també insta el Govern de l'Estat i el Congrés a estudiar i a tramitar, de manera definitiva, una iniciativa legislativa per a «regular sistemàticament i de manera ordenada» els supòsits on l'eutanàsia no sigui tipificada penalment. Aquest punt ha estat aprovat per 40 vots a favor i 18 en contra (PP i Vox també).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.