Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Joan Miquel Oliver: «Miquel Riera ha marcat un abans i un després dins la història de l'escalada a nivell internacional»

33871

«Miquel Riera és un escalador que marca un abans i un després dins la història de l'escalada a nivell internacional», així s'ha referit Joan Miquel Oliver a Miquel Riera Picón que ha mort aquest dimecres. L'escalador mallorquí ha mort als 56 anys després d'una llarga malaltia.

Joan Miquel Oliver va publicar al 2014 un llibre sobre ell, 'Setembre, octubre i novembre', amb la intenció de fer-li una biografia. «Les pàgines d’aquest llibre són tres mesos d’apunts al natural». Així, Oliver es va convertir en l’ombra de Miquel Riera per a fer aquest llibre «viscut i escrit en noranta dies».

«A ell la modèstia se'l menjava però ara ja podem dir que a la pràctica és l'inventor d'aquesta modalitat d'escalada que es diu psicobloc, que és un terme que ell mateix va inventar, que consisteix a escalar els penya-segats damunt la mar sense corda. Jo vaig tenir la sort d'estar tres mesos amb ell fent-li aquesta biografia i a partir d'aquí vàrem crear una amistat molt forta i que hem mantengut fins ara», ha explicat aquest dijous Joan Miquel Oliver a Ona Mediterrània.

A més, Oliver ha volgut remarcar el valor que representava Miquel Riera per al món de l'esport: «Ara més que mai se li hauria de reconèixer el mèrit. Era un esportista que no mirava per ell, que no mirava per batre rècords, només mirava pel que podia aportar. No només a nivell esportiu sinó a nivell personal. S'hauria de reconèixer que la seva aportació té un valor altíssim a nivell mundial i a nivell de la història general de l'esport».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.