Setmanari d'informació local - 138 anys

Nicolás Sartorius: «Una de les característiques del feixisme és la retòrica, com amb el 'Cara al sol'»

33501

L'advocat, assagista i cofundador de CCOO, Nicolás Sartorius, que presenta aquest dijous a Palma el seu llibre 'La manipulación del lenguaje. Breve diccionario de los engaños', ha explicat que «una de les característiques del feixisme és la retòrica», com passa amb el 'Cara al sol', l'himne de la falange que, tal com ha dit, «de moviment pacífic no tenia res».

En declaracions a Europa Press, Sartorius ha explicat que el 'Cara al sol', que va ser recitat aquest dimecres al Parlament pel diputat de Vox, Sergio Rodríguez, és un exemple molt bo que «una cosa és el que es diu i una altra el que hi ha sota». «És la cançó d'un moviment feixista superviolent que va contribuir a iniciar una guerra civil i mortífera, tot el contrari del que diu la lletra que és pura retòrica», ha manifestat.

Sartorius ha advertit que, però, que «és perillós utilitzar excessivament el concepte 'feixista' ja que fa que es banalitzi». «Una cosa és que hi hagi partits d'extrema dreta, com els de Le Pen a França o Salvini a Itàlia, però aquests no tenen organitzacions armades, que era una de les característiques dels partits feixistes. Tampoc no diuen que calgui acabar amb les seves respectives constitucions, les fan servir per als seus fins però no diuen que calgui anar a una dictadura», ha remarcat.

En el seu llibre, que recull 65 veus diverses sobre temes econòmics, polítics i filosòfics, Sartorius es dedica a desvetllar què hi ha darrere de les paraules quan el que representen és l'oposat al que diu literalment la mateixa paraula.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.