Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell declararà l'emergència climàtica a Mallorca en el pròxim ple

33421

El Consell de Mallorca declararà en el pròxim ple d'octubre la situació d'emergència climàtica a l'Illa mitjançant una moció presentada per Unides Podem, PSIB i MÉS per Mallorca, partits de l'equip de govern de la institució insular. En concret, demanen al ple de l'administració que, amb caràcter «urgent i prioritari», es comprometi a dur a terme les «polítiques necessàries per a lluitar contra el canvi climàtic».

En la iniciativa, també demanen la creació d'una Comissió d'Emergència Climàtica que treballi per a garantir el compliment dels objectius de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides, amb la participació de la societat civil i altres institucions públiques interessades. La comissió se centraria a treballar per a reduir la petjada de carboni i la generació de residus.

La moció també expressa la voluntat de treballar amb els ajuntaments de Mallorca per a aconseguir els objectius de manera conjunta. A més, insta al Govern i a l'Executiu espanyol a declarar l'emergència climàtica tant a les Illes com arreu de l'Estat espanyol i impulsar un canvi que reverteixi els efectes del canvi climàtic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.